BIST 10.249
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.395,01
HABER /  SPOR

Efes galibiyetle veda etti

Efes Pilsen, Polonya'nın Prokom Trefl takımını deplasmanda 64-72 yenerek, Avrupa Ligi'ne galibiyetle veda etti.

Abone ol

Basketbol ULEB Avrupa Ligi'ndeki (F) Grubu son maçında Efes Pilsen, Polonya'nın Prokom Trefl takımını deplasmanda 64-72 yenerek, Avrupa Ligi'ne galibiyetle veda etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Efes Pilsen, özellikle dış atışlarda iyi bir yüzde yakalayarak, 5. dakikayı, 14-11 üstün geçti. Prokom Trefl, pota altını Hüseyin ile iyi kullanarak Efes Pilsen'e yanıt vermeye çalışırken, lacivert-beyazlılar iyi hücumlarla ilk periyotu 24-18 önde tamamladı.

İkinci periyotta güzel oyununu sürdüren Efes Pilsen, üst üste bulduğu basketlerle 15. dakikada farkı 12 sayıya çıkardı: 25-37. Ev sahibi ekibi basketleriyle Slanina oyunda tutarken, Granger'in etkili oyunu ile farkı açan Efes Pilsen, zaman zaman yedeklere de şans vermesine rağmen devreyi 45-31 üstün kapattı.

İkinci yarıya Prokom Trefl daha hazlı başlarken, Efes Pilsen'in kötü hücum etmesini iyi değerlendiren ev sahibi ekip, Atkins, Hukic ve Wojcik'in basketleriyle 24. dakikada farkı 8 sayıya kadar düşürdü: 39-47. Efes Pilsen, 3. periyotun son saniyelerinde ise etkili bir oyun sergiledi. Üst üste basketler bulan lacivert-beyazlılar, bu bölümü 16 sayı farkla 59-43 önde tamamlamayı bildi.

Maçta hiç mağlup duruma düşmeyen Efes Pilsen, 4. periyotta da son 5 dakikaya kadar rahat oyununu sürdürdü. Prokom Trefl'den Hukic'in attığı 3 sayılık basketlere engel olamayan lacivert-beyazlılar, 35. dakikada farkın 8 sayıya inmesine (59-67) engel olamadılar. Maçta uzun bir süre iki takım da basket bulamazken, Prokom Trefl, Hukic ve Dalmau ile bulduğu basketlerle farkı kapatmaya çalıştı. Granger ile rakibine yanıt veren Efes Pilsen, çok rahat götürdüğü maçı son dakikalarda zora sokmasına rağmen 74-62 kazandı.

Efes Pilsen böylece, Prokom Trefl'den İstanbul'daki yenilginin rövanşını alırken, Avrup Ligi'ni de 9 ile 12. sıra arasında bitirmeyi garantiledi. Efes Pilsen, Prokom Trefl ile deplasmanda oynadığı 5. maçı da kazanmasını bildi.

Lacivert-beyazlılar, Koraç Kupası'nı kazandığından bu yana geçen 10 yılda, bu sezon Avrupa'da ilk kez bir kupada ilk 8 takım arasına giremedi.

Efes Pilsen'in başarılı oyuncusu Cüneyt, karşılaşmanın son dakikasında sakatlanarak oyunu tamamlayamadı.