BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Efe'nin annesi imza kampanyası başlattı

Maltepe'de, eğitim gördüğü ana sınıfının tuvaletinde 6 yaşında hayatını kaybeden Efe Boz'un annesi, imza kampanyası başlattı.

Abone ol

Maltepe'de eğitim gördüğü ana sınıfının tuvaletinde ellerini yıkamak isterken lavabo ve aynanın üzerine düşmesi sonucu 6 yaşında hayatını kaybeden Efe Boz'un annesi, güvenli eğitim alanları oluşturulması için imza kampanyası başlattı.

Anne Nurdan Boz, 2010-2011 eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle sabah erken saatlerde oğlunun hayatını kaybettiği Dumlupınar İlköğretim Okulu'na geldi. 12 Mayıs 2010 günü ölen Efe'nin arkadaşları ve velilerden imza toplayan Nurdan Boz, oğlunun ölümüne neden olan sorumluların cezalandırılmasını istedi. Acılı anne okul önünde kurduğu imza standında velilerden destek isteyerek, "Birileri duyana kadar bu haykırış susmayacak", "Efe'ler ölmesin" yazılı pankartlar açtı. Okula gelen öğrenci ve velileriyle yoldan geçen araç sürücülerinden imza toplayan anneye bir öğrenci velisi ise tepki gösterdi.

Okula getirdiği çocuğunun bu tür olaylar nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu söyleyen öğrenci velisi, "Çocuğumun psikolojisi bozuluyor. Onun yanından imza istemeyin" dedi.

Güvenli eğitim alanları oluşturulması için imza kampanyası başlattıklarını anlatan Boz, "Artık okullarda çocuklar ölmesin istiyoruz. 3 ayda 5 çocuğun öldüğünü öğrendik. Yeter ki güvenlik önlemleri alınmıyor, yeterli kontroller yapılmıyor. Bunların yapılabilmesi için bu sabah burada stant açtık, yarın başka okullarda açacağız" diye konuştu.
Yarından itibaren başka okullara da giderek 3 milyon imza toplamayı hedefleyen acılı anne Nurdan Boz'un, toplayacağı imzaları Milli Eğitim Bakanlığı'na göndereceği öğrenildi.