BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Edirne'de sığınmacılar geceyi güreş meydanında geçirdi

Edirne'deki sığınmacılar geceyi Kırkpınar yağlı güreşlerinin yapıldığı meydanda geçirdi. Başbakan Davutoğlu'nun bugün Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların temsilcileriyle görüşeceği öğrenildi.

Abone ol

Edirne'deki sığınmacılar dün geceyi Kırkpınar yağlı güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı'nda geçirdi.

Geçen hafta sonundan itibaren Avrupa'ya geçmek için Edirne'ye gelen sığınmacılar otoban kenarındaki bir arazide, otogarda ve İlhan Koman Parkı'nda bekleyişe geçmiş, sınıra geçmeleri için talepte bulunuyordu.

Taleplerinin uluslararası hukuka göre uygun olmadığı belirtilen sığınmacılar İstanbul'a dönmeleri yönünde ikna edilmeye çalışıldı. İkna olmayan sığınmacılardan otoban kenarında bekleyenler, bekleyişin dördüncü gününde dün sınıra doğru yürüyüşe geçti, jandarma ve polis barikatıyla durduruldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün saat 17:15'te Çankaya Köşkü'nde Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların temsilcileriyle görüşeceği öğrenildi.

Son haftalarda başta Suriyeliler olmak üzere mültecilerin Avrupa'ya akını kriz yaratmış, deniz yoluyla geçmeye çalışanların bir kısmı boğularak hayatını kaybetmişti

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de 2 milyon 225 bin 147 Suriyeli'nin olduğunu söylemişti. Kurtulmuş sığınmacılara harcanan paranın 7,6 milyar doları aştığını söylemiş ve Avrupa ülkelerini de yeterince yardım etmemekle eleştirmişti.