BIST 10.282
DOLAR 32,28
EURO 34,84
ALTIN 2.415,47
HABER /  GÜNCEL

Edirne Adliyesi’nde göreve başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sehven ifadeye çağırdığı için Edirne’ye görevlendirilen İstanbul Cumhuriyet...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sehven ifadeye çağırdığı için Edirne’ye görevlendirilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, "Edirne’ye sürenler öyle düşünmese de Edirne’de görev yapmak bizim için şereftir" dedi.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından geçici olarak Edirne’ye görevlendirilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, Edirne Adliyesi’nde göreve başladı. Edirne Adliyesi’ne gelen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek’in makam odasında çıktı.
Başsavcı Yiğitbilek’le görüştükten sonra adliyeden ayrılan Savcı Demir, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "Milletimizin emrindeyiz, vatanın her karış toprağı kutsaldır. Edirne’ye sürenler öyle düşünmese de Edirne’de görev yapmak bizim için şereftir. Değerli hemşehrim büyük üstat, Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya Türküsü adlı şiirinin iki mısrasını söyleyeceğim; ’Sakarya saf çocuğu, masum Anadolu’nun, Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun!’" dedi.
Savcı Demir, yaptığı açıklamanın ardından avukatlarıyla birlikte adliyeden ayrıldı.
(İHA)