BIST 9.570
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.472,28
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Edepsizi kollayandan Başbakan olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Fatma Şahin hakkında ağır konuşan Kamer Genç'e ve ona arka çıkan Kılıçdaroğlu'na sert çıktı.

Abone ol

"Bu saldırıyı, bu edepsizliği, bu şenayeti şiddetle kınıyoruz" diyen Erdoğan, eleştiri oklarını Kılıçdaroğlu'na yöneltti:

"Sadece yalancıdan değil edepsizi Meclis çatısı altına taşıyandan, saygısız insanları koruyup, kollayandan da başbakan olmaz."

Erdoğan, partisinin TBMM Grubu'ndaki konuşmasına, Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyesspor'u, tebrik ederek, başarılar diledi.

Genç'in davalık olan sözleri
 
"Acaba bu Cumhuriyet'i kurmasaydı, siz hangi devletin vatandaşıydınız, o makamda oturacak mıydınız- Otursaydınız hangi tarikat mensubu kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz- Atatürk'ün getirdiği nimetleri inkar etmeyin."

BİR MÜSVEDDE TARAFINDAN

TBMM'nin 93. kuruluş yıl dönümü kutladıklarını anımsatan Erdoğan, ''Ancak o hafta içinde Meclis çatısı altında, bırakın 23 Nisan 1920 ruhunu, Meclis'in saygınlığına, güven ve itibarına gölge düşürecek çok vahim bir hadise yaşandı. Benim dilim o şahsa, milletvekili ya da adam demeye varmıyor. Bir müsvedde tarafından Genel Kurul'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza, bakan sıfatından daha önce bir hanımefendiye, bir eşe, anneye ağza alınmayacak ifadelerle saldırı düzenlendi. Bu saldırıyı, bu edepsizliği, bu şenayeti şiddetle kınıyoruz'' diye konuştu.

Erdoğan, ''bu saldırıyı düzenleyen edepsizin, özür dileyeceği, yüzü kızaracağı yerde, TBMM Başkanı'nı da hedef alarak, nasıl bir seviyesizliğin, çukurun içinde olduğunu bir kez daha gösterdiğini'' söyledi.

KAMER GENÇ'E ARKA ÇIKAN KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ

Olayın üzerinden günler geçmesine rağmen CHP, CHP Genel Başkanı ve CHP'nin kadın milletvekillerinden bu talihsiz olaya ilişkin, tek bir dişe dokunur, samimi açıklama gelmediğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ağzına dürüstlük kelimesini her aldığında, CHP Genel Başkanı'na bu edepsiz vekilini hatırlatacağız. Diline doğruluk kelimesini her aldığında, CHP Genel Başkanı'na Meclis çatısı altındaki bu şenayeti hatırlatacağız. CHP  kadın hakları, kadınların hak mücadelesi, eşitlik dediğinde, onlara üyelerinin bu densizliğini hatırlatacağız.

EDEPSİZİ KOLLAYANDAN DA BAŞBAKAN OLMAZ

Burada Sayın Kılıçdaroğlu'na, tek bir hususu hatırlatmayı vazife addediyorum. Hafta sonunda yine gittiği yerlerde, 'Yalancıdan Başbakan olmaz' demiş. Dedim ya Kılıçdaroğlu haklı, yalancıdan başbakan olmaz. Onun için de milletim bu ülkede Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmıyor ve yapmaz. Sadece yalancıdan değil edepsizi Meclis çatısı altına taşıyandan, saygısız insanları koruyup, kollayandan da başbakan olmaz. Kadınlara saldıracak kadar aklını, izanını kaybetmiş birine kol kanat gerenden de başbakan olmaz.''