BIST 9.936
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.449,45
HABER /  DÜNYA

DOLANDIRICILARININ TUZAĞINA DÜŞEN MÜTEAHHİT, 41 BİN TL DOLANDIRILDI

Çorum’da telefon dolandırıcılarının tuzağına düşen bir müteahhit 41 bin TL dolandırıldı. <br/>Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde Doğ...

Abone ol

Çorum’da telefon dolandırıcılarının tuzağına düşen bir müteahhit 41 bin TL dolandırıldı.
Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde Doğan Ceyhan isimli müteahhidi arayan telefon dolandırıcıları, kendilerini savcı ve polis gibi tanıtarak telefonunun terör örgütünün eline geçtiğini belirterek, hattının kurtarılması için para talep etti. Bunun üzerine paniğe kapılan Ceyhan, İnönü Caddesi’nde 7 farklı bankaya 70 bin TL para yatırdı. Ceyhan’dan haber almayan ve durumundan şüphelenen ailesi, talihsiz müteahhidin dolandırılabileceğini düşünerek polis ekiplerinden yardım istedi.
İhbarın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip bankaların bulunduğu caddeye yönlendirildi. Ceyhan’ın 7 farklı bankaya para yatırdığını tespit eden polis ekipleri hemen çalışma başlattı. Polis ekiplerinin bankalarda yaptığı çalışmalar sonucu 29 bin TL para bloke edildi. Ancak talihsiz adamın 41 bin lirasının kurtarılmadığı öğrenildi. Şikayetçi olan Ceyhan, ifadesine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Bankalar ve işlek caddelere uyarıcı afişler asarak halkı bilgilendiren İl Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde aynı yöntemlerle meydana gelen dolandırıcılık olayları nedeniyle açıklama yaparak vatandaşlardan dikkatli olmalarını istemişti. Açıklamada, “Dolandırıcılık olayının ne şekilde gerçekleştirildiği incelendiğinde, dolandırıcıların cep telefonundan aradıkları şahıslara terör suçu kapsamında soruşturma yaptıklarını, kişisel bilgilerinin ve kredi kartlarının terör örgütü üyeleri tarafından kopyalandığını, bu şahısların tespit edilip yakalanmasına yönelik yapılacak çalışmalarda kullanılmak üzere para talep ettikleri, ikna ettikleri şahısları banka veya PTT şubelerine yönlendirerek havale yaptırmak suretiyle dolandırdıkları anlaşılmıştır. Tüm vatandaşlarımızın kendilerini devletin üst düzey yöneticilerinden birisi yada emniyet görevlisi olarak tanıtıp telefon ile irtibat kuran kişilere kişisel ve banka bilgilerini vermemelerini, kendilerine aktarılan konu her ne olursa olsun banka ve bankamatiklerden para havalesi yapmamalarını, suç soruşturması yapan devlet görevlilerinin vatandaşlardan para istemeyeceğinin bilinmesini ve bu tür hadiselerle karşılaşanların en yakın kolluk birimi ile irtibata geçsinler” ifadelerine yer verilmişti.
(İHA)