BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,67
ALTIN 2.410,50
HABER /  GÜNCEL

Edebiyatçılar Bayrampaşada

Bayrampaşa Belediyesi ''Dünya İslami Edebiyat Birliği'nin 8. Olağan Kongresi ‘nin açılışına ev sahipliği yaptı

Abone ol

İslami Edebiyat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali Nar'ın çabalarıyla Türkiye’de gerçekleşen kongreye İslam dünyasından ilgi yoğun oldu. 29 ülkeden yaklaşık 150 edebiyatçının katıldığı program bu yıl Türkiye’de 3 toplamda ise 8. kez organize edildi.
Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge’nin ev sahipliğinde başlayan kongrede Arap dünyasının önde gelen edebiyatçıları İslami Edebiyat’ın geleceği üzerine görüşlerini anlattılar.

Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hüseyin Bürge – Siz gönül insanlarına ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğumu ifade etmek isterim, bizler şehirlerin imarından çok insanın imarına daha çok yatırım yapan bir anlayışla hizmet ediyoruz, öyle inanıyorum ki imarı iyi olan insanlar varsa şehirler zaten imar olmuş demektir.- diyerek organizasyonda emeği olan herkese teşekkür etti.
Kongrenin açılış oturumunun istişare konusu ‘İslami edebiyat kavramının bugün ifade ettiği anlam ve gelecekte nasıl olabileceğine yönelik öngörüler’ oldu.

13-15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen kongreye Türkiye’den Prof.Osman Öztürk,Ali Nar gibi edebiyatçıların yanı sıra Mısır’dan, Dr. Abdulmenaim Ahmed Yunus, Suriye’den Dr. Ebu Salih Abdulkuddus gibi çok sayıda akademisyen katıldı.

İslam dünyasının seçkin edebiyatçılarından oluşan delegeler özel fikir atölyelerine ayrılıp edebi sanatlar konularında Nazım, Şiir, müzik gibi kategorilerde İslami sanatların ve özellikle de edebiyatın geleceğini tartışıyorlar. Müslüman ülkelerde sanatçıların karşılaştığı sorunlar, ülkeler arasındaki kültürel ilişkiler de kongrenin diğer istişare konuları arasında yer alıyor. İslami Edebiyat Birliği’nin Onursal Başkanı İslam dünyasının yetiştirdiği önemli alim Ebu’l Hasen Nedvi’nin Luknow şehrinde açtığı “Nedvet’ul Ulema” kurumunun öncülüğünde kurulan Dünya İslami Edebiyat Birliği her yıl başka bir İslam ülkesinde toplanıyor.