BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  GÜNCEL

Eczacıları çileden çıkaran dizi

Eczacılar dizilerdeki yanlış eczacı karakterlerinin peşine düştü. Küçük Kadınlar'ın ardından hedefte Melekler Korusun dizisi var.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA

İNTERNETHABER


ANKARA- Dizilerdeki yanlış eczacı karakterleri eczacıların meslek örgütünü harekete geçirdi. Daha önce Küçük Kadınlar dizisine bu nedenle müdahale edip senaryonun değişmesini sağlayan eczacılar şimdi de Melekler Korusun dizisinin peşine düştü.

ESİN ECZACI HANIM SUÇ İŞLİYOR

Eczacılık mesleğinde Eczacılık diplomasının kiralanması suç teşkil ediyor. Söz konusu dizinin baş oyuncularından Rojda Demir’in canlandırdığı Esin karakteri Eczacılık diplomasını başkasının kullanımına vererek karşılığında para alıyor. Eczacılar bu sahne nedeniyle hemen Melekler Korusun dizisinin yapımcılarıyla görüştü. Onlara “Yasak olan bir şeyi meşru gösterdikleri ve bunun yanlış olduğu söylendi. Senaryonun buna göre değiştirilmesi istendi. Eczacılar bu görüşmenin ardından şimdi yapımcılardan düzeltme bekliyor.

KÜÇÜK KADINLAR'IN SENARYOSU DEĞİŞTİ

Daha önce Küçük Kadınlar dizisinde Armağan isimli karakter kiralık eczacı diplomasıyla açılan bir eczanede çalışıyor, burada yasa dışı işler yapılıyordu. Eczacılar hemen dizinin yapımcı ve senaristleriyle iletişime geçerek muvazaalı eczanelerin yasa dışı olduğunu anlattı. Uyarıyı dikkate alan yapımcılar senaryoyu değiştirdi. Yeni bölümlerde muvazaalı eczanelerin hem diplomasını kiralayan eczacıya hem de topluma olan zararlarını gözler önüne serildi.

DİPLOMA KİRALAMANIN BEDELİ AĞIR

Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Özgür Özel İNTERNETHABER’e diziye neden tepki gösterdiklerini şöyle anlattı:

“Dizinin normal akışı içinde Eczacılık fakültesini bitirmiş bir kızın kendi özel hayatında yaşadığı bazı sıkıntılar nedeniyle diplomasını kiraya vererek muazalı bir iş yapmaya yöneliyor. Pek çok yeni eczacı mezunun düşebildiği bir hal bu. Daha kötüsü ama dizideki diğer karakterler de bunu meşrulaştırıyor. Bu durum eczacılık mezunları için kötü bir örnek. Bir diploma kiraladığında sonrasında başınıza pek çok iş gelebilir. Sayıları bine yaklaşan bu şekilde eczaneler olduğunu biliyoruz. Buralarda uyuşturucu gibi kötü işler yapılabiliyor, piyasadan sizin adınızla çekilen ilaçlar yurt dışına gönderilebiliyor veya uyuşturucu haplar alınıp onlar sokakta satışa çıkarılabiliyor. Tabi söz konusu eczane sizin isminize açıldığı için bunun bütün sonuçları üstünüze kalıyor. Pek çok maddi manevi zararla karşı karşıya kalıyorsunuz. Tabu toplum sağlığı açısından da asla kabul edilemeyecek bir durum bu. Biz dizide bu konunun işlenmesine değil, bu şekilde işlenmesine karşıyız. Yapımcılarla görüştük. Çok duyarlı yaklaştılar. Sanırım yaptığı iş kahramanın başına yeni bölümlerde pek çok dert açacak.”