BIST 10.704
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.503,21
HABER /  GÜNCEL

Böbrek taşı kırdırırken felç oldu

Böbreğindeki taş kırılırken solunumu duran kadın uyandığında hareket edemediğini gördü. Çünk felç olmuştu.

Abone ol

Denizli'de böbrek taşı kırdırmak için hastaneye giden kadının, müdahale sırasında solunumu ve kalbi durdu. Hayata döndürülen kadının boynundan aşağısı felç oldu.

Hasta Gülten Kara'nın (41) eşi Rasim Kara (47), gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin böbreklerindeki taş nedeniyle geçen yıl aralık ayında Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine gittiğini, yanlış yapılan müdahale sonucunda felç olduğunu ileri sürdü.

Eşinin tedavisi tamamlanmadan hastaneden çıkarıldıklarını iddia eden Kara, tedavinin halen Denizli Devlet Hastanesinde sürdürüldüğünü söyledi.

"PERİŞAN OLDUK"
Doktor hatası nedeniyle eşinin bu hale geldiğini savunan 2 çocuk babası Kara, şöyle konuştu: ''10 Aralık 2008 tarihinde gittiğimiz hastanede bize 28 Aralıkta taş kırma ünitesine gelmemiz için gün verildi. O tarihte gittiğimiz hastanede eşimin acılara dayanamamasından dolayı anestezi uygulanacağı bildirildi. Eşimin anesteziye girmesinden önce kendisine hiçbir şekilde tahlil yapılmadığını öğrendik. Eşim anestezinin ardından şoka girdi, solunum ve kalbi durdu. Odada solunum cihazı bulunmadığı için beynine oksijen gitmemiş, acil olarak yoğun bakıma alındı. Yanlış tedavi sonrasında yoğun bakıma alınan eşim 160 gün yoğun bakımda kaldı. Yerinden kımıldayamayan ve konuşamayan eşimin bu durumu beni ve 2 çocuğumu perişan etti. Hastane yetkilileri, eşimi başka bir hastaneye götürmem gerektiğini söyledi. Ben de yapılan hatayı düzeltmeleri gerektiğini belirttim. Eşim ambulansla Denizli Devlet Hastanesine gönderildi.''

"SAĞLIĞINI SAĞLIK KURULUŞLARINDA KAYBETTİ"
Bu hastaneden de bayramın ardından eşinin çıkarılmasını istediklerini savunan Kara, sağlığını sağlık kuruluşlarında kaybeden karısına nasıl bakacağını bilemediğini kaydetti. PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fahir Demirkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gülten Kara'nın 10 Aralık 2008 tarihinde böbrek taşı kırdırmak için hastaneye başvurduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Pamukkale Üniversitesi Hastanesi taş kırma ünitesinde tedaviye alınmıştır. Nadir görülen bir anestezi komplikasyonu sonucunda solunum ve kalbi duran hasta, ilk müdahaleyle hayata döndürülmüştür. Yoğun bakımda 160 gün yatan hasta, genel durumu düzeldikten sonra yapılacak ek tedavi kalmadığı için devlet hastanesine ambulansla sevk edilmiştir.''