BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Eczacıbaşı transferde coştu

Acıbadem Kadınlar Voleybol Ligi’nin güçlü ekiplerinden Eczacıbaşı Vitra, Amerikalı smaçör Jordan Larson, Dominikli smaçör Bethania de la Cru...

Abone ol

Acıbadem Kadınlar Voleybol Ligi’nin güçlü ekiplerinden Eczacıbaşı Vitra, Amerikalı smaçör Jordan Larson, Dominikli smaçör Bethania de la Cruz, Alman orta oyuncu Christiane Fürst ve pasör Nilay Özdemir kadrosuna katarken, takımın teknik direktörlük görevine ise İtalyan Giovanni Caprara’yı getirdi.
Eczacıbaşı Vitra, 2013-2014 Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Dinamo Kazan’da oynayan ve aynı turnuvanın ‘en iyi blok yapan’ ödülünün sahibi, Jordan Larson ile anlaştı. Larson, geçtiğimiz günlerde Zürih’te yapılan Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda da birinciliği yaşadı. Eczacıbaşı Vitra’nın bir diğer önemli transferi ise Dominik Cumhuriyeti’nde iki yıl üst üste ‘yılın voleybolcusu’ unvanını alan, ülkesinde ve katıldığı uluslararası turnuvalarda defalarca ‘en skorer oyuncu, en iyi smaçör ve en değerli oyuncu’ seçilen Bethania de la Cruz oldu. Yeni sezonda turuncu beyazlı formayı giyecek olan iki yıldız smaçörün yanı sıra, oynadığı liglerde ve uluslararası turnuvalarda birçok kez ’en iyi blok yapan oyuncu’ ödülünü alan başarılı Alman orta oyuncu Christiane Fürst’ü de kadrosuna katan Eczacıbaşı Vitra, pasör mevkiini ise Nilay Özdemir ile güçlendirdi.
Esra Gümüş, Neslihan Demir, Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, Maja Poljak, Büşra Cansu, Asuman Karakoyun, Şeyma Ercan, Gözde Yılmaz gibi yıldızlarını da kadrosunda tutan Eczacıbaşı Vitra, bu iddialı kadronun teknik direktörlüğüne ise kariyeri başarılarla dolu İtalyan Giovanni Caprara’yı getirdi.

CAPRARA: “ECZACIBAŞI’NDA ÇALIŞACAK OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM”
Eczacıbaşı Vitra Voleybol Takımı’nın yeni sezon kadrosunun oluşumunda önemli rolü olan ve kariyerinde birçok şampiyonluk yaşayan teknik direktör Giovanni Caprara, “Türkiye ve Avrupa Ligleri’nde final oynayacak bir takım oluşturduğumuza inanıyorum. Uzun yıllardır çok iyi bildiğim, köklü ve istikrarlı bir kulüp olan Eczacıbaşı’nda çalışacak olmaktan çok mutluyum. Hedeflerimizi gerçekleştirebilecek bir takım olduğumuza inanıyorum” dedi.
(İHA)