BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ecevit'in romanı tartışma çıkaracak

Şairliğiyle tanınan eski Başbakan Bülent Ecevit, şimdi de roman yazmaya soyundu. Ecevit, Osmanlı döneminde Türklerin durumunu anlatan tarihi bir roman yazıyor.

Abone ol

81 yaşındaki Ecevit, bugüne kadar denemediği roman tekniğini çok iyi bilmediğini, ancak bu yıl içerisinde romanını bitirmek istediğini belirtti. Uzun soluklu yazı türünü denemek konusunda bir süredir kafasındaki fikri hayata geçireceğini belirten Bülent Ecevit, romanında Osmanlı Devleti'nde Türkler'in durumunu, pozisyonunu ve kimliklerini anlatacak. Mithat Paşa'nın Balkanlarda ve Suriye'de görev yaptığı dönemi çok iyi inceleyen Ecevit, bu dönemi roman tekniği ile anlatacak. Mithat Paşa'nın Tuna Valiliği sırasındaki yaptığı çalışmalar da kitapta yer alacak.

BİLGİSAYARINDA YAZACAK

Ecevit, romanı kendisiyle özdeşleşen Erica marka daktilosunu ODTÜ'ye bağışladıktan sonra aldığı laptop bilgisayar ile yazıyor. Bir yandan bilgisayar kullanmayı öğrenmeye çalışan Ecevit, "Ben öğrenmeye çalışıyorum. Rahşan bilgisayarı daha iyi kullanıyor. Ben de romanı yazarken bir arkadaşımdan bilgisayar konusunda yardım alacağım. Romanı yıl sonunda bitirmeyi hedefliyorum. Yeni bir teknik ama bir yıl içerisinde bitireceğimi düşünüyorum" dedi.

Haber: Erhan Seven
Kaynak: