BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,89
ALTIN 2.473,10
HABER /  GÜNCEL

Anne esrarı sarıyor çocuğu satıyor!

Ailece uyuşturucu imal ediyorlar. Anne ve babalarının evde sardığı esrarlı sigaraları 4-5 yaşındaki çocuklar, kapının önünde satıyor. Hem de bağıra bağıra: Şeker var, ot var!

Abone ol

İstanbul'un göbeğinde, Esenler'de evlerde uyuşturucu imal edilerek 4-5 yaşındaki çocuklara sattırıldığı ortaya çıktı. İmalat yapılan evlerde Kurban Bayramı öncesinde uzun satış kuyrukları oluştu.

Genel yönetmenliğini Ertan Turhan'ın, sunuculuğunu Gökhan Bektaş'ın yaptığı Show TV'de yayımlanan "Haber Özel" programı, skandalı ortaya çıkardı. Bu akşam yayımlanacak programda, Esenler Karabayır semtindeki uyuşturucu pazarı yer alacak.
Güney Amerika'daki uyuşturucu trafiği yoğun ülkeleri aratmayan mahalledeki evlerin büyük bölümünde bir yandan uyuşturucu imal edilirken, bir yandan da küçük çocuklar, satışa teşvik ediliyor.

'Annem sat diyor'

Gizli kameraya yansıyan görüntülere göre, apartmanların bodrum katında yapılan üretim sırasında, 3-4 yaşındaki çocuklar, uyuşturucu madde dolu torbalarla oynarken, birkaç yaş büyük çocuklar ise satış için görevlendiriliyor.
Maşa olarak kullanılan 5 yaşındaki bir kız çocuğu, "Annem babam 'Satsana, ekmek parası kazan' diyor, ben de satıp kazanıyorum" şeklinde konuşuyor. Bir başka kapıda konuşulan bir erkek çocuk da, "Annem ev hanımı, babam işsiz, ben de bunları satarak okul harçılığımı kazanıyorum" diyor.

Dolma sarar gibi imalat

Büyük çoğunluğu imalathane olarak kullanılan evlerde, dolma sarar gibi esrar sarılırken, bazı evlerin önünde oluşan alıcı kuyruğu da dikkat çekiyor. Her yaştan satıcının bulunduğu ve semt pazarlarını andıran uyuşturucu mahallesinde, satıcı kadınların rekabet nedeniyle hiçbir korkuya kapılmadan, "Benim cigaram 10 numara, benim cigaram 10 numara", "Hadi kanguru var, papatya, kiraz var. Şeker var, ot var" diyerek müşteri aramaları da şaşırtıyor.