BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.410,97
HABER /  GÜNCEL

Ecevit’in meşhur Clinton ile pozu! Erdoğan bakın ne dedi?

Ecevit ile Clinton'un 1999 senesinde çekilen meşhur fotoğrafı tartışma konusu olmaya devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine Erdoğan'dan yanıt geldi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Ecevit'in Clinton pozuyla ilgili eleştirilerine gelen tepkiyi yorumladı. Kılıçdaroğlu'na yanıt veren Erdoğan, "Ecevit'e sataşma diyorlar. Ben Ecevit'in anlayışına sataşıyorum" dedi.

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında tartışma konusu olan Ecevit - Clinton fotoğrafı 1999 senesinde çekilmişti. Ecevit Türkiye'nin büyük ekonomik krizle boğuştuğu dönemde ABD'yi ziyaret etmişti. 27 Eylül-2 Ekim 1999 tarihleri arasındaki ziyarette Başkan Clinton ile Beyaz Saray'da biraraya gelmiş ve yıllarca tartışma konusu olan meşhur poz orada verilmişti.

Ecevit ile Clinton'ın o pozunu Erdoğan gündeme getirip ABD'yi eleştirirken "Bunların geçmişinde lider poposunu trabzana dayıyor. Bunlar karşısında el pençe divan duruyor. Artık el pençe divan duran o eski Türkiye yok!" demişti.

Kılıçdaroğlu da bu sözlere tepki göstermişti. Erdoğan bu kez Kılıçdaroğlu'na yanıt verirken o fotoğraf için şunları söyledi:

-"Ülkemizde kendisine sosyal demokrat diyenlere saygı duyuyoruz başkanına değil. Kimsenin kökenine inancına meşrebine bakmadığımız gibi katılmasak da siyasi kökenine bakmıyoruz. Ecevit'e sataşma diyorlar. Ben Ecevit'in anlayışına sataşıyorum. Bu milletin temsilcilerinin ABD Başkanı'nın trabzana oturup kendisinin de el pençe durmasını kabul edemiyorum. Bu milletin genlerinde bu yok. Ölmüş gitmiş olabilirler geçmişin muhasebesini yapmayacak mıyız?

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Denizli’de Lavin Otel’de işadamları ve sanayiciler ile yaptığı toplantıda Erdoğan'a şu cevabı vermişti;  "Sayın Erdoğan rahmetli Bülent Ecevit’le ilgili çok sert cümleler kullandı. Bir anlamda onun milliyetçiliğini sorguladı. Rahmetli Ecevit’in sağlığı ve yaşı istismar edilmemeli. Hele hele ölen bir insanın yaşından yola çıkarak istismar etmek asla doğru değildir, olmamalı da. Sen Ecevit’in milliyetçiliğini öğrenmek istiyorsan, rahmetli Ecevit, Türkiye’nin milliyetçiliğini Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na yazdı, Afyon tarlalarına yazdı milliyetçiliği. Onun milliyetçiliği yürekli milliyetçilikti. Ne söylediyse arkasında durdu. Sayın Erdoğan’a sormak istiyorum? Sen milliyetçi geçiniyorsun. Ege adalarına, Yunan adalarına bak. Ege’de bizim olan adalar Yunanistan tarafından işgal edilmiş durumda. Beyefendi senin milliyetçiliğin ne? Mangal milliyetçiliği mi? Neden adalara sahip çıkmıyorsun. Hem Amerikan, hem İngiliz belgelerinde Türkiye’ye ait olan adalarda şu an Yunan bayrağı dalgalanıyor. Bunun yanıtını istiyorum Erdoğan’dan. Ecevit ile uğraşma. Allah rahmet eylesin, Ecevit bu ülkeye hizmet etmiş bir kişidir. Ne onunla uğraşıyorsun?