BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,24
ALTIN 2.448,24
HABER /  GÜNCEL

Easyjet'te numaralı koltuk dönemi

Düşük fiyata hizmet sunan havayolu şirketi Easyjet, Kasım ayından itibaren müşterilerine oturacakları koltuğu önceden seçme olanağı tanıyacağını açıkladı.

Abone ol

Düşük fiyata hizmet sunan havayolu şirketi Easyjet, Kasım ayından itibaren müşterilerine oturacakları koltuğu önceden seçme olanağı tanıyacağını açıkladı.

Havayolu şirketi müşterilerine daha tatmin edici bir hizmet sunabilmek için bu değişikliği yapma kararı aldıklarını açıkladı.

Şu anda Easyjet ile uçan yolcular uçağa numarasız biletlerle alınıyor ve istedikleri yere oturabiliyorlar.

Kasım ayından itibaren Easyjet yolcuları koltuklarını uçuştan önce seçebilecek.

Easyjet bir süredir bu uygulamayı bazı uçuşlarında test ediyordu ve sonuçta yolcuların yüzde 70'inin oturacakları koltuğun uçuştan önce belirlenmesini tercih ettiğini gördü.

Havayolu şirketi bu yeni uygulamanın bilet fiyatlarında bir artışa neden olmayacağını belirtti.

Şirket sözcüsü "Bunu karımızı artırmak için değil, müşterilerimizi mutlu etmek için yapıyoruz" dedi.

Ekonomik kriz sırasında yolcu sayısını artırma çabası içinde olan Easyjet bir süredir iş için yolculuk edenleri kendisine çekmeye çalışıyordu.

Ucuz havayolu şirketlerinin çoğu önceden koltuk numarası belirlemek için ek ücret talep ediyor.

Ancak grup halinde yolculuk edenler bir süredir bir arada oturabilmek için ödemek zorunda kaldıkları ekstra ücretten şikayet ediyordu.

Yeni uygulamada daha geniş koltuklara oturmak isteyenler fazladan 12 sterlin ödeyecek, ön sıralarda oturmanın bedeli ise 8 sterlin olacak. Başka herhangi bir koltukta oturmayı talep edenler fazladan 3 sterlin ödeyecek.

Böyle bir talebi bulunmayan yolcuların ise oturacakları koltuk bilet kontrolü sırasında belirlenecek; uçağa yolcu alınırken herkesin hangi koltukta oturacağı önceden belirlenmiş olacak.