BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  GÜNCEL

e devlet nerede oy kullanacağım sandık sorgulama

YSK sitesinden olduğu gibi e devlet sistemi üzerinden sandık sorgulama yapılabiliyor. TC no ile e-devlet sistemi üzerinden nerede oy kullanacağım ekranına ulaşıyor ve sandık numaranızı öğrenebiliyorsunuz.

Abone ol

YSK sitesindeki Seçmen Bilgisi Sorgulama sistemine giriş yapıldığında nerede oy kullanacağınızı öğreneceksiniz. 22 Mayıs 2018 tarihi seçmen bilgilerini kesinleştirme için son gündü. Seçmen sorgulamada ismi olmayanlar nüfus müdürlüklerine başvurarak kayıt yaptırdılar. Sisteme kayıt yaptırmayanlar 24 Haziran seçiminde oy kullanamayacaklar.

YSK seçim takvimi uyarınca seçmen sorgulamanın ardından sandık sorgulama sistemini devreye aldı. Sandık sorgulama işlemi secmen.ysk.gov.tr adresinden olduğu gibi e devlet üzerinden de yapılıyor.

E devlet üzerinden sandık sorgulama : e-devlet sistemi üzerinden de nerede oy kullanacağım sorusunun yanıtını alabiliyorsunuz. Bunun için aşağıdaki resme tıklayın!

TC NO İLE SANDIK SORGULAMA NASIL YAPILIR? : e devlet sistemi üzerinden YSK sandık sorgulama ekranına girdiğinizde önünüze yukardaki gibi bir ekran gelecek. Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve TC kimlik numarınızı yazdıktan sonra resim doğrulama kısmında gördüğünüz harf ve rakamları yazın. Ardından sorguma tuşuna basın. Nerede oy vereceğim sorunuzun yanıtı anında önünüze gelecek. Sandık sorgulama sisteminden ulaştığınız bilgileri dilerseniz cep telefonunuza kısa SMS olarak ya da mail adresinize bilgi olarak atabiliyorsunuz.

Seçimde oy vermek için gereken belgeler neler?
24 Haziran seçimlerinde TC numaralı nüfus cüzdanıyla olduğu gibi Geçici Kimlik Belgesi, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliklerle de oy kulanılabiliyor.

Kimler oy verebiliyor?
Seçim tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş ve yurt dışı seçmen kütüğünde kaydı bulunan her Türk vatandaşı oy kullanabilir.