BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,69
ALTIN 2.398,99
HABER /  GÜNCEL

DYP'yi karıştıran skandal!

Aradan bir saat geçmemişti ki, evine gitmek üzere yola çıkan Uygun'u Celal Adan kapıda yakaladı ve...

Abone ol

19 Mart 2004 günü... Saat 15.30.. İl Başkanı Ertan Uygun, Hayri Kozakçıoğlu'nun da içinde bulunduğu misafirleriyle sohbet ediyor. Tam o sırada, Celal Adan arıyor ve Uygun'la konuşmak istediğini söylüyor.

Telefon konuşmasının üzerinden daha bir dakika geçmişti ki, Ertan Uygun sesini yükseltiyor, ahizenin öteki ucundaki Celal Adan'a hakaretler yağdırıyordu.

Bir süre sonra telefon kapanıyor.. Kısa bir sohbet sonrasında misafirler izin istiyor. Ertan Uygun'da misafirlerini yolcu ettikten sonra, garaja geçip arabasına binip evine gidecekti.

DYP'nin Seyrantepe'deki il binasının önü... Celal Adan tam kapınını önünde, Ertan Uygun'un kolundan tutuyor..

-Konuşalım...

Uygun, hiçbir şey yapmadan Adan'ın gözüne bakıyor. Adan da İl Başkanı'nın kolunu bırakıyor.. Daha sonra karşılıklı restleşmeler, küfürler hakaretler...

Kavga bitiyor, Adan ve Uygun'u Hayri Kozakçıoğlu ile DYP lideri Mehmet Ağar'ın çok yakın bir arkadaşı ayırıyor. Uygun birden geri dönüyor Celal Adan'ın üzerine yürüyor:

-Yüreğin yetiyorsa sık, madem silahına davrandın, vur beni...

Peki Adan silahına davranmış mıydı?

Uygun'un korumaları "İşin içinde silah var" diyerek İl Başkanı'nı uyarıyor. Uygun'da bunun üzerine geri dönüp, "Vur beni" diyor.. Rivayete göre, o esnada orada bulunan Hayri Kozakçıoğlu, Adan'ın silahına davrandığını görüyor ve kendisini engelliyor.

Celal Adan ise, kesinlikle silahına davranmadığını söylüyor:

-Şerefim namusum üzerine yemin ediyorum silahıma davranmadım.

İnternethaber'e konuşan Adan, yaşanan tatsız hadiseyi de yazmamızı rica ediyor.

Peki, İl Başkanı Ertan Uygun  ne diyor?

-Allah Allah ne zaman olmuş bu olay ve neden olmuş?

Uygun, yaşananları inkar ediyor ve nedenlerini soruyor.. İnternethaber bu nedenleri bir bir ortaya çıkarıyor.

-Celal Adan ile Ertan Uygun'un arası hiç iyi değildi. Adan, İlçe Başkanlıklarına verilecek olan seçim yardımında belirleyici olmak istedi, Ertan Uygun karşı çıktı.

-Aday belirlemeleri sırasında Ertan Uygun, yine Celal Adan'a karşı çıktı ve hiçbir şeye karışmamasını söyledi. Buna rağmen Celal Adan bir beldenin belediye başkan adayını belirlemekte etkili oldu.

-Ertan Uygun, Genel Başkan Mehmet Ağar'ın bilbordlarında yeralan resimlerinin yanına adayların da resimlerinin yeralmasını istedi ama Adan buna karşı çıktı. Son hafta Ertan Uygun dediğini yaptırdı.

-Sarıyer ve Kumburgaz adayı bilbordlarda yeralmayınca Ertan Uygun Çıldırdı ve telefona sarılarak, Celal Adan'a yüklendi.

İşte bu nedenler, bugüne kadar gizlenen kavgayı gün yüzüne çıkardı. Kavgayı başlatan Ertan Uygun oldu, Celal Adan'a telefon açtı, adeta patladı:

-Ne haliniz varsa görün.

Celal Adan bu sözden sonra üç kez aradı Ertan Uygun'u ama her defasında "yoklar" cevabı aldı. Hal böyle olunca Adan soluğu il binasında aldı.

AĞAR BİLİYOR MU?

Olay aynı günün akşamı tatlıya bağlansa da Ertan Uygun, kendisine yapılanı unutmuyordu. DYP lideri Mehmet Ağar da aynı gün herşeyi duymuştu. Celal Adan özür diledi ama, dilediği özür havada kaldı.

Mehmet Ağar birkaç kez Ertan Uygun'u aradı, hiçbir şey olmamış gibi hareket etti. Ertan Uygun da, hiçbir şey olmamış gibi olayı anlatmadı. Daha doğrusu Uygun, şikayet etmek istemedi Adan'ı...

Şimdi seçimler bitti, Celal Adan'ın il binasına girmesini istemiyor Ertan Uygun.. Biraz da kırgın, Ağar'ın kendisine hadiseyi sormamasından ötürü.
İSTİFA EDEBİLİR

DYP İstanbul İl Başkanı Ertan Uygun şimdi bir karar aşamasında.. Seçimden sonra Avcılar'daki iş yerine kapandı ve devam edip etmeme kararını düşünüyor.

İnternethaber'e ulaşan bilgiye göre, Uygun'un istifa kararı alması an meselesi.. Ama son anda Ağar devreye girerse herşey değişebilir.

Haber: Hadi Özışık