BIST 10.316
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.405,65
HABER /  GÜNCEL

DYP kongresi iptal yolunda

DYP'de sular bir türlü durulmuyor. DYP Lideri Mehmet Ağar’ın yeniden genel başkan seçildiği 14 Mayıs’taki DYP kongresi 'usülsüzlük gerekçesiyle' iptali gündem

Abone ol

Kongrede usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle iki ayrı dava açan muhalifler, önceki gün mahkemeye yeni bir ‘belge’ sundu. Belgede, Ağar’a rakip olmak isteyen Hikmet Tekbudak’ın adaylığına ilişkin resmi tutanak ile divan heyetinin kayıtlarındaki farklılık yer alıyor. Kongredeki, Genel İdare Kurulu seçimlerine tepki gösteren dört milletvekili partiden istifa etmişti.

DYP’li muhaliflerin sözcüsü Saffet Kaya, Türkiye’de ilk kez genel kurul tutanağındaki ‘sahtecilik’ sebebiyle bir parti kongresinin iptalinin gündemde olduğunu öne sürdü. Kaya, “Bunda sorumluluğu olanlara, Erbakan Hoca gibi evrakta sahtecilikten siyaset yasağı gelebilir.” iddiasını dile getirdi. DYP’nin Mayıs’taki büyük kongresinin siyasi yankıları yerini hukuki tartışmalara bıraktı. Kongrede genel başkan adayı olmak isteyen; ancak kabul edilmeyen Hikmet Tekbudak ile bazı eski milletvekilleri iki ayrı dava açtı. Davaların ortak noktasını kongrede usulsüzlük yapıldığı iddiası oluşturuyor. Önceki gün yeni bir gelişme yaşandı. Kendilerine ‘DYP’liler Platformu’ ismini veren muhalifler, ‘sahteciliğin belgesi’ adını verdikleri dosyayı bir dilekçe ile mahkemeye iletti. Belgede, DYP kongresi hakkında parti yönetiminin kaleme aldığı tutanakla Emniyet’in kayıtlarındaki çelişkiye yer veriliyor. Kongre divan heyetinin tutanağında, Hikmet Tekbudak’ın adaylığının, ‘müracaatı belirtilen süre içerisinde yapılmadığı için genel kurul kararıyla reddedildiği..’ belirtiliyor. Tutanakta, Divan Başkanı Yıldırım Avcı ile birlikte Faik İçmeli, Latif Sakıcı, Ergüven Yakan, Hasan Ballı gibi divanda görevli isimlerin imzası bulunuyor. Dört polis memurunun imzası ile Çankaya İlçe Seçim Kurulu’na gönderilen resmi tutanakta ise aday olamayan Hikmet Tekbudak’ın durumu ‘Kongre delegesi olmadığı için adaylığı divan tarafından açık oya sunuldu. Oybirliğiyle kabul edilmedi.’ şeklinde aktarılıyor. DYP’liler Platformu, büyük kongrenin iptali için açtıkları davayla ilgili bütün gelişme ve tutanakları parti teşkilatları ile belediye başkanı ve delegelere gönderdi.

Haber: Ömer Şahin
Kaynak: