BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.413,84
HABER /  DÜNYA

Düzinelerce başsız iskelet bulundu

Olimpiyat stadı ve otoyolu hazırlıkları için kazı yapan işçiler 2000 yıllık toplu mezar buldular. Başsız iskeletler inceleniyor.

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

İngiltere Dorset kentinde 2012 olimpiyatları için çalışmalar sürerken, kazı esnasında bulunan düzinelerce iskelet işçileri şok etti.

Milattan sonra 43 yılına ait olduğu düşünülen kafaları koparılmış cesetlerin, Roma askerleri tarafından öldürüldüğü tahmin ediliyor.

87 milyon sterline mal olacak olan Olympic Highway (Olimpiyat Otoyolu) projesi, iskeletlerin incelenmesi ve kaldırılması bitene kadar aksayacak.

Cesetlerin bulunduğu alan, Avrupa'nın en büyük ve önemli Demir Çağı yerleşimi olan Maiden Castle (Kızkalesi) yakınında. Celtic kabilelerinin Romalı komutan Vespasian ve ordusuna karşı en son burda savaştığı biliniyor.

İmparator Claudius adına ordusunu güney batıya süren Vespasian'ın amacı, kıyıları ve ticaret bölgelerini kontrol altında tutmaktı. Yol boyunca ilerleyen ordu, Kızkalesi tepesi de dahil olmak 20 tepeyi ele geçirmişlerdi. Fetihler süresinde karşı çıkan halkı idam edtmişlerdi.

Şu anki bulgulara göre bu iddia henüz kanıtlanmadı ama arkeologlar da elde ettikleri veriler doğrultusunda başları ve bedenleri ayrı bulunan iskeletlerin yerli halk olduğunu düşünüyor.

Oxford Arkeoloji birliği tarafından incelenen iskeletler için proje yöneticisi Dave Score, tarihi bir keşiftir diyor. Score ve ekibi daha fazla bilgi edinmek için, daha çok kazı yapacaklarını ve daha fazla mezara ulaşabileceklerini söyledi.

TOPLU MEZARDAN ÇIKANLAR HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

  

[PAGE]

  

[PAGE]

  

[PAGE]

  

TOPLU MEZARIN BULUNDUĞU TEPE...

[PAGE]

  

[PAGE]