BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,84
ALTIN 2.412,68
HABER /  GÜNCEL

Karnesini alan mezara koştu

Karne günü törenleri farklı görüntülere sahne oldu. Mardin Mazıdağı köyünün öğrencileri için hüzünlü bir gündü.

Abone ol

44 kişinin hayatını kaybettiği Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki yetim ve öksüz çocuklar, karnelerini sade bir törenle aldı.

Bilge Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde sabah saatlerinde düzenlenen törene okul öğretmeni Sadık Akbulut ile yetim kalan 24 öğrencinin velisi olarak köy muhtarı Abdurrahman Çelebi katıldı.

Duygulu anların yaşandığı karne dağıtım törenine katılan 24 öğrenci önce İstiklal Marşı'nı daha sonra ise öğrenci andını okudu. Basın mensuplarının okul içerisinde görüntü çekmesine izin verilmediği için öğrenciler, karnelerini okulun bahçesinde aldı.

Öğrenciler, buruk bir sevincin yaşandığı törende duygularını dile getirmekten kaçınırken, tören sonrasında bütün öğrencilere içinde çeşitli hediyelerin bulunduğu çanta hediye edildi.

Annesini, babasını, kız kardeşini ve ağabeyini kaybeden 12 yaşındaki Mehmet Selim Çelebi ise karne sevinci yaşayamadığını belirterek tatilini kitap okuyarak geçireceğini söyledi.

Aldığı takdir ve karnesini eve gittiğinde gösterecek kimsesi olmadığını söyleyen 5.sınıf öğrencisi Çelebi, basın mensuplarından kendilerini rahat bırakmalarını istedi.

Okul birincisi olan Canan Merve Çelebi ise karnesini geçen yıl olduğu gibi mutlu bir şekilde almadığını belirterek, hemşire olmak için çalışacağını kaydetti.

Okul öğretmeni Sadık Akbulut, öğrencilerin durumu ile ilgili olarak açıklama yapmaktan çekinirken köy muhtarı Abdurrahman Çelebi ise öğrencilerin psikolojik durumunun iyi olduğunu ve öğrencilerin kendilerine geldiğini söyledi.

Köy muhtarı Abdurrahman Çelebi, "Köyde hayat normale döndü. Köyümüzde okul yapılması için arazi keşfi yapıldı. Artık çocuklarımız burada okuyacak. Ayrıca anneleri ve babaları kalmayan çocuklarımızı Darüşşafaka okuluna göndereceğiz. Bu konuda okul yetkilileri ile görüştük. Devlet bizim çocuklarımıza sahip çıktı. Yetim kalan çocuklarımız 18 yaşına kadar devletin güvencesi altına girdi. Onlara dayıları amcaları bakacak. Hepsi Sosyal Yardımlaşma Kurumu'na listelerini verdik. Gereken yardımlar yapılıyor." dedi.