BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.506,93
HABER /  GÜNCEL

Askerden o plana soruşturma

Taraf'ın haberi ses getirdi. Genelkurmay "AKP ve Gülen'i bitirme planı" haberiyle ilgili düğmeye bastı.

Abone ol

Genelkurmay Askeri Savcılığa Taraf'ın manşetiyle ilgili soruşturma emri verdi. Metin Gürak olayın tüm yönleriyle ilgili soruşturulacağını belirtti.

Taraf bugün manşetten "AKP ve Gülen'i bitirme planı" haberiyle çıkmıştı. Haberde Genelkurmay'da Kıdemli Albay Dursun Çicek imzalı raporda AK Parti ve Gülen Cemaati hedef alan plan anlatılıyor.

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, "Bugün bir gazetede Genelkurmay Başkanlığı Harekat Başkanlığının hazırladığı iddia edilen bir planla ilgili olarak haber ve yorumlara yer verildiği görülmüştür. Konunun tüm yönleriyle incelenmesi maksadıyla Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığına derhal bir soruşturma emri verilmiştir" dedi.

Tüm yönleriyle

"Böyle bir belgenin varlığı mı soruşturulacak, yoksa nasıl sızdığı konusunu mu?" sorusu üzerine Tuğgeneral Gürak, "Size onunla ilgili açıklamamın o bölümünü tekrar okuyorum" diyerek, "Konunun tüm yönleriyle incelenmesi maksadıyla" soruşturma emri verildiğini vurguladı.

Poyrazköy'deki mühümmat

Bir gazetecinin Poyrazköy'de yapılan kazılarda çıkan silah ve mühimmatın cinsine ilişkin tartışmaların devam ettiğini hatırlatması üzerine Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından 29 Nisan'da yapılan İletişim Toplantısı'nda silah ve mühimmatın ne anlama geldiği ve bulunan silah ve mühimmatın durumu hakkında detaylı olarak bilgi verildiğini söyledi. Buna rağmen bazı basın yayın organlarında sanki bu açıklama hiç yapılmamış gibi haber ve yorumlara rastlandığını ifade eden Tuğgeneral Gürak, "Şu anda bu konulara ilişkin kafası karışık olanlara ve kafaları karıştıranlara söz konusu iletişim toplantısında verilen bilgileri bir defa daha dikkatle okumalarını tavsiye ederiz" dedi.

Anlık istihbarat

Terörle mücadele ABD ile anlık istihbarat paylaşımının sürüp sürmediğine ilişkin soru üzerine Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ABD ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda bu konulara değindiğini belirterek, "Herhangi bir problem yok. Devam ediyor" diye konuştu.

Tuğgeneral Gürak, Dışişleri Bakanlığı'nda Genelkurmay Başkanlığı Harekat Başkanı'nın da katıldığı bir toplantı yapıldığına ilişkin haberlerin basına yansıdığının belirtilmesi üzerine, bu haberde Genelkurmay Başkanlığı Harekat Başkanı'nın isminin yanlış yazıldığını ifade ederek, Harekat Başkanı'nın Korgeneral Mehmet Eröz olduğunu hatırlattı. Tuğgeneral Gürak, konunun Dışişleri Bakanlığı'na sorulmasının daha uygun olacağını söyledi.