BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Düzce'de gıda güvenliği konuşuldu

Düzce Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen panelde, gıda güvenliği konuşuldu.

Abone ol

Panelde bir konuşma yapan Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz nasıl üretildiği belli olmayan ekmeklerin sokak aralarında vatandaşlara sağlıksız şekilde satıldığını söyledi.

Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz, sokak aralarında denetimsiz şekilde ekmek satışı yapıldığını söyleyerek “İlimizde fırın sayısının çok olması nedeniyle pazar payı dar olduğundan sokak aralarında denetimsiz biçimde araçlarla ekmek satılmakta. bu işi hak ve hukuk çerçevesinde yapan esnafımızın haklarının korunmasını talep ediyorum. Köy ekmeği adı altında pazarlar ve sokaklarda uygunsuz bir biçimde üretilip halkımıza sunulmaktadır. Nerede ve nasıl üretildiği bilinmeyen bu haksız kazancın önüne bütün sorumlu kurumlarımızın ortak çalışmasıyla geçileceğini düşünüyoruz” dedi.

Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal ise Düzce’de toplam 96 fırının faaliyet gösterdiğini ve fırıncıların sorunlarının bir an önce ele alınması gerektiğini kaydederek “Düzce ekmeği ile meşhur bir il. Biz esnaflar olarak bir araya gelip ekmek üretimi konusunda bilgi alışverişinde bulunmak istedik. Düzce’de toplam 96 adet fırın var. Fırıncıların sorunlarını değerlendirdik” diye konuştu. Panel konuşmacıların 15 dakikalık sunumun ardından sona erdi.