BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Okul bitti çocukların mesaisi başladı

Yozgat'ta okulların tatil olmasıyla birlikte, dar gelirli ailelin çocukları, aile ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla çalışmaya başladı.

Abone ol

Arkadaşları tatil yaparken, çalışmak zorunda kalan çocuklar, meyve sebze pazarında el arabası ile taşımacılık yaparak para kazanmaya çalışıyor.

Yakın mesafeleri 1 TL ye, 1 kilometre kadar uzak olan mesafeleri ile 2 ile 3 TL arasında taşımacılık yapan çocuklar, kazandıkları paraları ailelerine teslim ediyor.

İlköğretim 7. sınıfa geçen Emrullah A. (13) Salı ve Çarşamba günleri kurulan sebze pazarında taşımacılık yaptığını belirterek, "Günde ortalama 15 TL kazanıyorum.

Kazandığım paranın bir kısmı ile evimizin meyve sebze ihtiyacını karşılıyorum, kalan kısmını ise anneme veriyorum. Babam inşaatta çalışıyor, bende çalışarak aileme destek olmaya çalışıyorum" dedi. Fikret S. (13) isimli çocukta fazla bir iş yapamadığını belirterek, "bugün 4 TL para kazandım. Akşama kadar ne kazanırsam, onunla evin sebze ihtiyacını karşılayacağım.

Çarşamba pazarında da ne kazanırsam anneme vereceğim" diye konuştu. Muhammed A. (13) isimli çocukta Pazarda el arabası ile taşımacılık yapmanın çok zor olduğunu ifade ederek, "Müşteriler taşımacılık yaptırırken bizimle pazarlık yapıyor.

Bizde iş olmadığı için onların dediği fiyata taşımacılık yapıyoruz. Bazen çok uzak mesafelere dahi 1 TL'ye gidiyoruz. Bazı müşterilerde taşımacılık yaparken bize yardımcı olup, anlaşma yaptığımızın üzerinde para veriyorlar" şeklinde konuştu.