BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.436,23
HABER /  GÜNCEL

Duran Adam'ın hocası konuştu

Duran Adam Erdem Gündüz'ün Yıldız Teknik Üniversitesi'nden hocası konuştu. Bakın Erdem nasıl biriymiş?

Abone ol

Alper Alpözen ve Erdem Gündüz’ün başörtüsü eylemini gerçekleştirdikleri dönem Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki hocaları İnci Eviner’di.

Artık hiçbiri Yıldız’da değil, ama önemli bir güncel sanatçı olan İnci Eviner, hala video işlerinde Erdem Gündüz’le çalışıyor. Eviner’le bu performansı gerçekleştirdikleri dönemi ve öğrencilerini konuştuk:

"Bizim Sanat ve Tasarım Fakültesi Türkiye ’de devlet üniversitelerinde açılan ilk inter-disipliner bölümdü. Ben koordine ediyordum, çok özgür bir ortam vardı. Herkes birey olarak orada var olabiliyordu. Bütün öğrencilerimiz özgür düşünebilen, cesur çocuklardı. MHer dakika politik işler oluyordu, bu zaten meselinin doğasında var. Cinsiyet çalışmaları, kamusal alanda gerçekleşen işlerin hep birlikte yapıldığı bir yerdi. O dönem yetişen bütün çocuklar da dimdik, yaratıcı bireyler oldu. Sonra rektör değişti, eğitim politikası değişti. Bir takım uygulamalar üzerine ben ve pek çok arkadaşım oradan istifa ettik."

ERDEM’DEN BİR PATLAMA BEKLİYORDUM

"Erdem Gündüz çok özel, olağanüstü yaratıcı biridir. Sanatçı olarak benim imza attığım projelere çok katkısı olmuştur. Enerjisi yaratıcılığıyla. Duran adam’ın o olduğunu öğrenince çığlıklar attım, az daha ağlayacaktım. O dönem öğrencilerimin hepsinden çok gurur duyuyorum. Daha iki üç gün önce ‘Erdem bir şeyler patlatacak’ diyordum. Şimdi tam anlamıyla kimliğini bulmuş oldu. Çok politik ve çok cesur… O yüzden çok gururlanıyorum."

Erdem Gündüz, İnci Eviner'in 'Kırık Manifestolar' ('Göçmenler', ' Şiddet ', 'Gösteriler' videolarından oluşan triptik işi), 'Nursing Modern Fall/Modern Çöküşün Bakımı' (Henüz Türkiye'de gösterilmedi) ve 'National Fitness' (Devam eden proje, Türkçe başlık henüz belirlenmedi) işlerinde yer almıştı. Yukarıdaki fotoğraf ise Ekte İnci Eviner'in Yıldız Teknik Üniversitesi'nden öğrencileriyle birlikte 'Kırık Manifestolar' işinin çekimleri sırasında çekilmiş.