BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Durak'tan Erdoğan'a hodri meydan!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak yolsuzluk iddialarından kendini savundu. Bir yandan da Erdoğan'a çıkıştı.

Abone ol

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve istifa eden Meclis Üyesi Mustafa Tuncel, Adana Adliyesi'nde ifade verdi.

Rüşvet ve imar rantı tartışmalarıyla gündeme gelen Adana Büyükşehir Belediyesi'nin tartışılan isimleri olan, partilerinin isteğiyle de MHP'den istifa eden Belediye Başkanı Aytaç Durak ile Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tuncel, adliyede ifade verdi.

İFADEDEN ÖNCE YAZILI AÇIKLAMA

Son karşılıklı suçlamalar ve İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği dosyalar çerçevesinde, öğleden sonra saat 15.30 sıralarında ilk olarak Mustafa Tuncel, adliye binasına gelip, Başsavcı Vekili Reşit Özcan'a ifade vermeye başladı. Tuncel'den yarım saat kadar sonra da Belediye Başkanı Aytaç Durak adliyeye geldi. Durak da, ifade vermek için Cumhuriyet Savcısı Turan Elbistanlı'nın makamına geçti.

Durak, adliyeye geçmeden önce yaptığı yazılı açıklamada ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Dokunulmazlık zırhını kaldırttır, yargı karşısında beraat et" çağrısı yaptı. Erdoğan'ın partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında kendini kastederek, Bahçeli'ye atfen, "MHP aday gösterdi. Şimdi MHP hatasını telafi etmeye çalışıyor" dediğini bildiren Durak, açıklamada şöyle dedi:

BEN BERAAT ETTİM, SEN DE DOKUNULMAZLIK ZIRHINI KALDIR

"Ben Adana'da 47 yıldır yatırımcı dairelerde müdür, piyasada müteahhit ve Belediye Başkanı olarak hizmet vermekteyim. Adana halkı ahmak değil. 5 defa beni belediye başkanı seçerek en büyük onayı vermiştir. Bu süre içerisinde 300'den fazla soruşturma geçirdim, tek bir mahkumiyetim yok, sicilim temiz. Dokunulmaz zırhım da yok. Ak Parti'den ayrıldığımdan beri 14 aydır belediyemizden müfettiş eksik olmuyor. Halen de bildiğim kadarıyla 6 müfettiş var. Mal varlığımla ilgili Adana 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nden beraat ettim. Sayın Başbakan'a da tavsiyem; dokunulmazlık zırhını kaldırttır, yargı karşısında beraat et."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkındaki iddialara ilişkin, “Bu beyefendiyi niye tekrar aday yapmadık, görüyorsunuz. Ne kadar isabetli bir adım attığımız ortada mı? Ortada” demişti.