BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dünya'nın kalbi bu koşuda atacak

Kocaeli’nin yeni ilçelerinden Çayırova bugüne kadar düzenlenen sportif etkinlikleri ile il içinde bir adım öne çıkarken yeni etkinliği ile ülkeye, dünyaya açılıyor.

Abone ol

30 Mayıs Pazar günü düzenlenecek 1. Çayırova Koşusu’na şimdiden ülke ve dünya genelinden milli atletler ve koşu severler kayıt yaptırdı.

Kocaeli’nin yeni ilçelerinden olan, Gebze’nin beldesi iken ilçe statüsü edinen ve hedeflerinden birini, “Kocaeli’nin spor ilçesi” olarak belirleyen Çayırova ülke ve dünya genelinde yankı bulacak bir etkinliğe hazırlanıyor. İlçe Spor Müdürlüğü’ne Gebze Barış İlk Öğretim Okulu beden öğretmeni iken atanan Mücahit Sak’ın yeni projesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu İl Temsilciliği’nin 2010 yılı faaliyet programında yer alırken henüz proje aşamasında ülke genelinde atletizm çevreleri tarafından takdir ve destek topladı.

“1. Çayırova Koşusu” diye adlandırılan, 30 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek etkinliğe sadece ilçe ve il bazında değil ülke geneli ve yurt dışından milli atletlerin de katılacağı, kayıt yaptırdığı öğrenildi. Minikler, halk ve atletler Çayırova Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü öncülüğünde; Çayırova Kaymakamlığı ve Çayırova Belediyesi ile ilçedeki diğer resmi kurumların ve sivil toplum kuruluşların işbirliğinde düzenlenecek organizasyon kapsamında üç ayrı koşu gerçekleştirilecek. Fatih Caddesi’nde gerçekleşecek etkinlikler kapsamında ilk olarak sabah 09.00’da “Minik adımlar” adı altında küçükler, 1 kilometre mesafe koşacak. 10 kilometre mesafeli Çayırova Koşusu, sabah 09.30’da başlayacak. 3 kilometre mesafeli halk koşusu ise 10.30’da başlayacak. Koşu güzergahları önümüzdeki süreçte belirlenip açıklanacak. Yarışma günü Çayırova caddeleri trafiğe kapatılacak. Çeşitli müzik organizasyonları gerçekleşecek.

Başvurular 28 Mayıs’ta bitiyor

Başvuruların www.cayirovakosusu.com web adresinden alındığı koşuya bugüne kadar çok sayıda yerli ve yabancı sporcu kayıt yaptırdı. Yarışmaya başvuru kayıt kabulleri 28 Mayıs Cuma günü akşamı 17.00’de sona erecek. 10 kilometre mesafeli Çayırova koşusunda birinciye 1000, ikinciye 750, üçüncüye 500 TL ödül verilecek. Ayrıca yarışmaya katılan tüm vatandaşlara atlet, sertifika gibi günün anısına sembolik hediyeler verilecek. Çayırova Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mücahit Sak yarışmaya ilişkin olarak Tutku Restaurant’ta düzenlenen basın toplantısında bu tür organizasyonların ülke genelinde pek fazla olmadığına dikkat çekip hem Çayırova ve Kocaeli, hem de Türkiye için önem taşıdığını belirtip yarışmaya yabancı atletlerin katılımının ülke tanıtımına da katkısı olacağını söyledi.

Uluslararası Maraton Birliği de destekliyor

Uluslararası Maraton Birliği Türkiye Temsilcisi Osman Atakan Tekin, Çayırova’da düzenlenecek Çayırova Koşusu’nun Çayırova ve Çayırovalılar için önemli bir şans olduğunu, fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Çayırova ilçesinin tanıtımına büyük ölçüde etki edecek olan organizasyonun önemini iyi bildiğini söyleyen Tekin, “Bu tür organizasyonlar Türkiye’de çok az düzenleniyor. Halbuki yaygınlaştırılmalı ve atletizme daha fazla önem verilmeli” dedi. Sporun en kolay yolunun koşmak ve yürümek olduğuna değinen Tekin sağlıklı yaşam için sporun önemine de işaret etti.

Kaymakamlık ve Belediye işbirliğinde Çayırova Kaymakamı Abdullah Selim Parlar böyle bir organizasyonun Çayırova ilçesine değer katacağını ve gençlere sportif anlamda etkili bir iz bırakacağını söyledi. Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Çayırova’da sporun insanların günlük yaşantısı içinde yerini bulması için çalışmalarını sürdürdüklerine değinip 30 Mayıs’taki koşuya ilişkin çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti. Akbaş, “Bu tür çalışmaların giderek yaygınlaştırılması için ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde çalışacağız” dedi.

Kamu ve yerel STK’lar

Çayırova Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mücahit Sak’ın halen lise kategorisinde devam eden HİF Çayırova Okul Ligi müsabakaları dahil ilçedeki sportif çalışmalar üzerine bilgilendirmede de bulunduğu toplantıya konuşmacıların yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Taşkın Tuncer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Yümnü, Çayırova Belediye Başkan yardımcısı Nizamettin Günay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Atletizm Koordinatörü İlker Topal, İstanbul Masterler Kulübü Başkanı Rıdvan Doğan, Çayırova Kulüpler Birliği Başkanı Vahdettin Kılıç, Çayırova Esnaflar Derneği - ÇESDER Başkanı Osman Kaya ve Çayırova Koşusu Yarış Danışmanı Yusuf Yılmaz ile yerel ve yaygın basından gazeteciler, ajans muhabirleri katıldı.

İlki Gazanfer Bilge'ye atfedilebilir

Öte yandan Çayırova İlçe Spor Müdürü Mücahit Sak, "Proje her tür öneriye açık" demesinin ardından bir gazetecinin, "Her yıl Kocaeli'nden veya Türkiye'den bir sporcuya atfedilsin. İlki Karamürselli dünya şampiyonu güreşçi Gazanfer Bilge'ye atfedilsin" önerisini de çok sıcak yaklaşıp, "Bunu komiteye de önereceğim" dedi. Öneri hayata geçerse önümüzdeki yıldan itibaren geleneksel hale gelecek koşuda her yıl önce sayısı, sonra ilçe ismi Çayırova'nın ardından koşunun atfedildiği sporcunun ismi yer alacak.