BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.400,00
HABER /  GÜNCEL

Dünyanın en zeki Türk kızı

Ece Çakıcı ve Barış Ersoy, dünyanın en zeki 45 öğrencisi arasına girmeyi başararak, ABD'den burs kazandılar.

Abone ol

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) öğrencileri Ece Çakıcı ve Barış Ersoy, dünyanın en zeki 45 öğrencisi arasına girmeyi başararak, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen Benjamin Franklin Transatlantik Burs Programı’na katılmayı hak etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 35 Avrupa ve Asya Ülkesi’nden yüzbinlerce öğrenci arasından seçtiği 45 öğrenciye verdiği Benjamin Franklin bursunu kazananlar arasında Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri Ece Çakıcı ve Barış Ersoy da yer aldı. Okulda düzenlenen törende ABD Adana Konsolosu Eric Green, 2 Türk öğrenciyi ellerini havaya kaldırarak konuklara tanıttı.

DÜNYANIN EN ZEKİ 45 ÖĞRENCİSİNDEN İKİSİ

Konsolos Green, “İşte dünyanın en zeki 45 öğrencisinden ikisi. Benjamin Franklin bursu dünyada sadece 45 öğrenciye veriliyor. Bu bursu Gaziantep Kolej Vakfı’ndan iki öğrenci kazandı. Bu çocuklarımız dünyanın burs kriterlerine uyan en zeki çocuklarıdır. Öğrencileri, ailelerini ve okul yönetimini kutluyorum” dedi.

NE MUTLU BİZLERE

GKV Mütevelli Heyeti Başkanları Nüket ve Celal Ersoy da, öğrencilerin dünya başarısından dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Ne mutlu bizlere ki, hizmetlerimizin meyvelerini görüyoruz. GKV dünya standartlarında eğitim yapan önemli bir eğitim kurumudur bu başarı bunun en önemli göstergesidir” diye konuştu.

BU GURUR TÜRKİYE’NİN

Yazılı ve sözlü mülakatlarda üst düzey İngilizce bilgisi ve uluslararası ilişkilere yönelik liderlik potansiyeli, sosyal konulara ve ders dışı etkinliklere ilgi, yüksek akademik başarı ve gönüllü toplum hizmetlerine istekli olma ve gelişmiş özgüven koşullarını taşıdıkları için dünyanın en zeki 45 öğrencisi arasına girmeyi başaran Ece Çakır ve Barış Ersoy, “Bu gurur hem okulumuz, hem Gaziantep, hem de Türkiye’nindir” dedi.

TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEKLER

Benjamin Franklin Transatlantik Burs Programı kapsamında düzenlenen Gençler için Yaz Enstitüsü’nün 28 Haziran- 23 Temmuz arasındaki The Foiunders seansına katılacak Barış Ersoy ile 5- 30 Temmuz 2008 arasında gerçekleştirilecek The Diplomats seansında Türkiye’yi temsil edecek Esra Çakır’ın ulaşım, konaklama, eğitim ve benzeri tüm giderleri ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından karşılanacak.

ORTAK PROJE

Bu programlarda, liderlik, medya eğitimi, ortaklaşa proje geliştirme, gönüllü toplum hizmeti, eğitsel geziler ana başlığındaki etkinliklere katılacak olan GKV öğrencileri, North Carolina eyaleti Winston- Salem şehrinde bulunan Wake Forest Üniversitesi’nin akademisyenleri denetiminde de ortak bir proje üretecek.