BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Dünyanın en büyük TV'si Türkiye'de

Bang&Olufsen'ın ürettiği dünyanın en büyük hareket edebilen plazma televizyonu BeoVision 4-103 Türkiye’de.

Abone ol

Genişliği 246 cm yüksekliği ise 211 cm olan, BeoVision 4-103, İstanbul ve Avrupa’nın en yüksek yapısı olan İstanbul Sapphire’de düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı

1998 yılından beri Ferco Müzik ve Görüntü Sistemleri distribütörlüğünde Türkiye pazarına sunulan high end audio ve videoda dünyanın en büyük markası olan Danimarkalı Bang&Olufsen, dev televizyonu BeoVision 4-103’ü İstanbul Sapphire’de 5 Mart Cuma günü düzenlediği toplantıyla tanıttı. İstanbul ve Avrupa’nın en yüksek yapısı olan İstanbul Sapphire’de gerçekleştirilen toplantı “en”lerin buluşmasına sahne oldu.

Bang&Olufsen, genişliği 246 cm yüksekliği ise 211 cm olan 246 ekran televizyonuyla plazma televizyonlarda son noktaya ulaştı. BeoVision 4-103 piyasadaki en büyük televizyonlardan biri olmasının yanı sıra tek düğmeye dokunarak televizyonu kaldırıp optimal izleme konumuna eğebilen bir stantla birlikte gelen “tek” dev ekran televizyon olarak fark yaratıyor. Üretimi sipariş üzerine gerçekleştirilen BeoVision 4-103’ün üretimi 3-4 ay arasında tamamlanıyor. BeoVision 4 -103’ün bir diğer özelliği de aliminyum, siyah, gri, mavi ve kırmızı olmak üzere 5 farklı renk opsiyonu sunabiliyor olması. Kalite arayanlar için özel olarak üretilen tüm Bang&Olufsen ürünler arasında büyüklüğü ile dikkat çeken BeoVision 4-103 kullanımda değilken ekran yerden yalnızca birkaç santim yükseklikte durarak, odadaki görünürlüğünü azaltıyor ve bütün entegre uygulamaları gizliyor.

Akıllı evin merkezi
Toplantıda konuşan Bang&Olufsen Türkiye Genel Koordinatörü Ali Öncü, Bang & Olufsen’in tasarım alanında “daha az”ın “daha çok” anlamına geldiğini düşündüğünü ve sadece bu günün müşterilerine değil geleceğin müşterilerinin beklentilerini karşılayacak ürünler tasarladığını belirtti. Dünyanın en büyük hareket eden televizyonuna Türkiye’den de önemli ilgi beklediklerini ifade eden Öncü, ev kullanımı dışında otellerin de ürüne ilgi göstericeklerini söyledi.
Öncü, BeoVision 4-103 inç’in İstanbul ve Avrupa’nın en yüksek binası İstanbul Sapphire’in örnek dairesinde 2 hafta boyunca sergileneceğini ifade etti.

Çok amaçlı televizyon
Evde sinema keyfine farklı bir boyut kazandıran BeoVision 4-103 inç, birinci sınıf alüminyum çerçevesiyle güçlü ve sağlam bir şekilde hareket edebiliyor. Dev televizyon hakkında bilgiler veren Bang&Olufsen Eğitim Müdürü Jorgen Lunding şöyle konuştu:

“Bu televizyon, gündüz izleme sırasında da izleme deneyimini geliştiren otomatik görüntü kontrolü ve yansıma önleyici kaplamalı kontrast ekran gibi bir dizi görüntü geliştirme teknolojisini içinde barındırıyor. On dörde kadar BeoLab hoparlörün bağlanmasına da olanak tanıyan üstün bir entegre surround sound çözümüne sahip BeoVision 4-103” ayrıca Adaptive Sound Technology’yi de beraberinde sunuyor. Bu benzersiz teknoloji, bütün odayı bir noktaya dönüştürerek kullanıcının hoparlörleri istediği yere yerleştirmesine ve sesi mekan özelliklerine zarar vermeden sunmasına olanak veriyor. Adaptive Sound Technology ile hoparlörlerin yerleşimi ve dinleyicinin odadaki konumundan bağımsız olarak ses doğrudan dinleyicinin önünden geliyormuş gibi algılanabiliyor.”

Güçlü ve göze batmayan
BeoVision 4-103” açıldığında, ekran zarif bir şekilde optimal izleme konumuna yükseliyor ve kusursuz entegre edilmiş BeoLab 10 merkez hoparlör ekranın altından çıkarak ekranın ön çerçevesi ile aynı hizaya gelinceye kadar öne hareket ediyor. Aynı zamanda, ekran kullanıcının tercihlerine göre dönüyor ve belli bir açıyla eğiliyor. Televizyon uyku moduna girdiğindeyse bütün süreç tersinden tekrar ediliyor ve tüm bu işlemler Beo5 uzaktan kumandanın bir düğmesine dokunarak gerçekleşiyor.

Modern tasarımla ileri teknolojinin birleşimi BeoVision 10 ve BeoVision 7-55
Bang&Olufsen düzenlediği toplantı da dünyanın en büyük televizyonu BeoVision 4-103” in yanı sıra modern tasarım ve ileri teknolojinin birleşimiyle üretilen Bang&Olufsen imzalı özel televizyon serisini de tanıttı. Duvar kağıdına hayat katma fikriyle tasarlanan BeoVision 10, özellikle duvara yerleştirme için geliştirilmiş tamamen entegre bir televizyon. Şık görünümü ile her evin tablolarına ve iç dekoruna uyum sağlıyor. BeoVision 7-55 ise LED teknolojisi ile hızlı ve hareketli sahnelerde bile keskin ve net bir görüntü sunuyor.

BeoVision 7-55’in LED ekranı, daha yüksek kontrast için lokal ışık kısma özelliğine sahip yeni türde LED fon ışığını esas alıyor. Televizyon, düzgün görüntü performansı sağlayan son teknoloji özelliklerine, gelişmiş dijital surround ses modülüne ve dünyadaki çok az düz ekran televizyondan biri olarak bütünleşik Blu-ray oynatıcısına sahip.