BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.498,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Dünyanın en büyük siyasi kadın örgütü

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, kadın kollarının ne kadar güçlü olduğunu rakamlarla anlattı.

Abone ol

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, ''81 ilde 892 ilçede ve 169 beldede teşkilatı olan 2 milyon 504 bini aşkın üyesiyle dünyanın en büyük siyasi kadın örgütüyüz'' dedi.

ATO Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Ankara İl Kadın Kolu 3. Olağan Kongresi'ne AK Parti Kadın Kolları Başkanı Akşit, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Haluk İpek, Bülent Gedikli, Zelkif Kazdal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve milletvekilleri katıldı.

Akşit, kongredeki konuşmasında, kadınlarla 9 aydır omuz omuza çalıştığını belirterek, ''Görevde olduğum günden beri Ankara'daki üye sayısını 132 bin 166'dan 165 bin 512'ye çıkardık'' dedi.

AK Parti Kadın Kolları teşkilatı olarak 81 ilde 892 ilçede ve 169 beldede teşkilatı olan 2 milyon 504 bini aşkın üyesiyle dünyanın en büyük siyasi kadın örgütü olduklarını belirten Akşit, ''Sizin oluşturduğunuz kadın kolları teşkilatımız AK Parti'nin sarsılmaz gücünün temelidir'' değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti kurulduğundan bu yana kadınların siyasette aktif rol aldığını dile getiren Akşit, kadın hakları için Anayasal düzenleme yapılmasının, kadınların eğitim seviyesinin yükseltilmesinin ve mesleki eğitim verilmeye başlanmasının bu dönemde gerçekleştiğini söyledi.

''En büyük katkı kadın kollarından olmuştur''

Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek de seçimlerde kadın kollarının çalışmalarına değinerek, ''Son referandumda ve son seçimlerde AK Parti'nin çalışmalarına en büyük katkı kadın kollarının olmuştur'' diye konuştu.

Kadınların medeniyetin yükselmesinde en büyük paya sahip olduğunu vurgulayan İpek, tarih boyunca alınan kararlarda kadınların, annelerin çok büyük emeği ve hakkı olduğunu söyledi.

AK Parti kurulduktan sonra kadının yönetimde hak ettiği yeri kazandığını belirten İpek, kadınlarla 10 yıldır el ele, kol kola, sıkıntılı zamanlarda birlikte mücadele ederek büyük başarılar ortaya koyduklarını kaydetti.

Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ise kadınların siyasette yokluğunun demokrasi için büyük bir kayıp olacağını ifade etti.

AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, teşkilattaki kadınların demokrasi, güçlü Türkiye ve Cumhuriyet için çalıştığını söyledi.

Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı da kongrelerin birlikteliğin ve gücün sergilendiği önemli toplantılar olduğunu ifade ederek, diğer partilerin kadın kollarının AK Parti kadın kollarının yaptığı kadar kongre yapmadığını belirtti.

Başkentte alışveriş festivali

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ise kadınların siyasette erkeklerden daha aktif rol aldığını ifade ederek, kadınlara yönelik projelerini anlattı.

Başkentteki 18 hanım lokalinden 40 bin üyenin hizmet aldığını dile getiren Gökçek, lokallerin özellikle evli kadınlar için stres atma merkezleri olduğunu belirtti.

Ankara genelinde 140 ayrı yerde 450 eğitimcinin görev yaptığı BELMEK'ten ise bugüne kadar 195 bin kadının yararlandığını belirten Gökçek, 2 sığınma evinin ise ihtiyaç sahibi kadınlara yardımcı olduğunu aktardı.

Büyükşehir Belediyesi'nin üstü açık 20 otobüsü kent turları için hazırladığını bildiren Gökçek, ''Yaz boyunca Ankara'da görmediğiniz yerleri görmek üzere rahatlıkla gezi yapabilirsiniz. Hazırlık yapın, talepte bulunursanız biz de şerefle hizmet edeceğiz'' dedi.

''Ankara'da 2012 ve 2013 son derece hareketli geçecek'' diyen Gökçek, süratle bitirilmesi planlanan AOÇ Bulvarı ile üzerine inşa edilecek alt, üst geçitlerin Sincan ve Etimesgut trafiğini rahatlatacağını söyledi.

Gökçek, 8 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde Başkentte alışveriş festivali düzenleneceğini belirterek, ''Dünyanın en büyüğü olacak. Her tarafta büyük eğlenceler göreceksiniz. Fiyatlar yüzde 50 azalacak. Ankara dışındakileri davet edin hem eğlensinler hem de ucuz alışveriş imkanı bulsunlar'' diye konuştu.

AK Parti Ankara İl Kadın Kolu Başkanı Yıldız Kara da dünyanın en büyük kadın teşkilatlanması olarak büyük işlere imza attıklarını söyledi.

Kongrede, ney dinletisinin yanı sıra kadın seğmen ekibi de gösteri sundu.