BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.503,14
HABER /  POLİTİKA

Dünyanın en büyük külliyesini Erdoğan açacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de yapımı 2011 yılında başlayan Maryland Külliyesi'nin açılışını yapacak. Külliye, dünyanın en büyük külliyesi olma sıfatını taşıyacak.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15-16 Kasım'da Antalya'da yapılacak G20 zirvesi öncesi ABD'ye gidecek. Erdoğan, Mimar Sinan tarzını yansıtan dünyanın en büyük külliyesi olacak Maryland Külliyesi'nin açılışını yapacak.

TÜRK-İSLAM KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK

Dünyanın en büyük Külliyesi olma sıfatını taşıyacak olan Washington'daki külliye, Diyanet İşleri Başkanlığının desteği ile 60 dönümlük arazi üzerine yapıldı. Arazisi 1993 yılında alınan ancak projesi 2008'de oluşturulan Külliye'nin inşaatına 2011 yılının Eylül ayında başlandı. Maryland Külliyesi Mimar Sinan tarzı görkemli camisi, Türk evleri, kültür merkezi, misafirhane, İslam eserleri müzesi, Osmanlı çeşmeleri ve Türk hamamıyla ABD'deki ilk kapsamlı Türk-İslam kültür merkezi olacak.

dünyanin-en-büyük-külliyesini-erdoğan-açacak.jpg

MİMAR SİNAN'DAN ESİNLENDİ

Külliye 16. yüzyıl Mimar Sinan eserlerinden esinlenerek Osmanlı mimarisini yansıtacak. Buradaki caminin kapıları sedef işlemeli olacak, minberi, mihrabı ve mermer kolon süslemeleri gibi özel işçilik isteyen parçalar ise Türkiye'de hazırlanıp gönderildi. Burada yer alan Türk lokantasında Türk mutfağının özel lezzetleri sunulacak. Kültür Merkezi'nde her türlü sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirilebilecek. Yerleşkede ayrıca bir "Ottoman Cafe" yani Osmanlı Kafe'de açılacak.

dünyanin-en-büyük-külliyesini-erdoğan-açacak.20150804095719.jpg