BIST 9.735
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.433,46
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Dünyanın düz olduğunu kanıtlamak için tek başına uydu gönderiyor

Bobby Ray Simons sahne adıyla B.o.B, ‘Dünya düzdür' inancının koyu savunucularından. Rapçi B.o.B herkesi bu fikre inandırma çabalarını bir adım öteye taşıdı ve uzaya uydu göndermeye karar verdi.

Abone ol

Bobby Ray Simons sahne adıyla  B.o.B, ‘Dünya düzdür' inancının koyu savunucularından. Rapçi B.o.B herkesi bu fikre inandırma çabalarını bir adım öteye taşıdı ve uzaya uydu göndermeye karar verdi.

Asıl adı Bobby Ray Simons olan B.o.B, Dünya'yı yuvarlak yapan ‘kıvrımları' kendi gözleriyle görmek adına uzaya uydu fırlatmak için kampanya başlattı.

DÜNYA ÜZERİNDE GERÇEKTEN KIVRIMLAR VAR MI?

Bu arada kampanya için çektiği videoda kendini ‘Düz Dünya B.o.B' olarak tanıtan rapçi, Dünya üzerinde gerçekten kıvrımlar olup olmadığını aradığını vurguladı.

 B.o.B, Twitter'da Ocak 2016'da Dünya'nın yuvarlak olmadığını fotoğraf paylaşarak "Nerede eğiklik, biri bana açıklasın. Dediğime inanmayan araştırabilir" demişti.

Bunun üzerine ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson da cevap vererek "5 yüzyıl geriye gitme sebebin, hepimizin senin müziğini hala sevmemesi" demişti.