BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dünya şampiyonu Almanya'ya coşkulu karşılama

Tarihinde dördüncü kez Dünya Kupası'nı kazanan Alman milli takımının futbolcuları ve teknik heyeti, üstü açık bir otobüsle başkent Berlin'in ana caddelerini turladı. .

Abone ol

Futbolda tarihinde dördüncü kez Dünya Kupası'nı kazanan Almanya zaferin tadını çıkarıyor. Başkent Berlin'deki kutlamalara yüz binlerce kişi katılıyor.

Pazar günü Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki finalde Arjantin'i 1-0 yenerek 24 yıl sonra dünya şampiyonu olan Almanya takımı salı sabahı Berlin'e döndü.

Alman futbolcular ve teknik heyet üstü açık bir otobüsle Berlin'in ana caddelerini turladı.

Bazı Almanların, kutlamaları daha iyi izleyebilmek için başkentin bazı bölgelerinde dün akşamdan itibaren kamp kurdukları gözlendi.

Tören halen Berlin'in tarihi Brandenburg Kapısı'nda sürüyor. Alman futbolcular ve teknik heyet tek tek oluşturulan podyuma çıktı. Podyumda Dünya Kupası bir kez de burada taraftarlara gösterecek.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in kutlamalara katılıp katılmayacağı ise henüz bilinmiyor. Merkel final maçını Rio'da izlemiş, maçtan sonra da futbolcular ve teknik heyetle hatıra fotoğrafı çektirmişti.

Berlin'deki BBC muhabiri Lucy Hockings, kentteki kutlamaların bir karnaval havasında geçtiğini aktardı.

Münih'de ayrı tören

Bayern Münih takımının futbolcuları için ise gün içinde Münih'de ayrı bir tören düzenlenecek. Almanya'nın ilk 11'indeki oyuncuların çoğu Bayern Münih'de forma giyiyor.

Almanya, Batı ve Doğu Almanya'nın resmen birleştiği 3 Ekim 1990'dan sonra ilk kez Dünya Kupası'nı kazanmıştı. Batı Almanya ise daha önce 1954, 1974 ve 1990'da dünya şampiyonu olmuştu.

Panzerler son zaferleri ile Dünya Kupası'nı Amerika kıtasında kazanan ilk Avrupa takımı olarak da tarihe geçti.