BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Dünya İsrail'e lanet yağdırdı

Dünyanın dört bir yanında İsrail'e tepki yağıyor. Hong Kong, Avustralya, Almanya, Lübnan, Tel Aviv ile Türkiye'de protesto durmuyor!..

Abone ol

Dünyanın dört bir yanında İsrail'e tepki yağıyor. Hong Kong, Avustralya, Almanya, Lübnan, Tel Aviv ile Türkiye’de protestolar durmak bilmiyor

Aralarında Hak-İş, Memur-Sen, BBP ve Mazlumder’in bulunduğu sivil toplum örgütleri İsrail’i lanetledi. Yoğun yağmur altında devam eden mitinge vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Katılımcılar, Türkiye’nin İsrail’e somut yaptırımlarda bulunmasını, Türk İsrail Dostluk grubunun kaldırılmasını istedi. İstanbul Beyazıt’ta da Köklü Değişim Dergisi’nin organizesiyle İsrail’e lanet yağdı.

Samsun, Malatya, Trabzon gibi bir çok şehirde de Gazze’ye destek  eylemleri yapıldı. Almanya’nın Bremen kentinde de İsrail yürüyüşle  protesto edildi. Avustralya’nın  Sidney, Melbourne, Canberra, Brisbane, Perth ve Wollongong şehirlerinde binlerce kişi Tel Aviv yönetimini kınadı. Hong Kong’da İsrail telin edilirken İsrail’de binlerce kişi k 43 yıllık işgali ve Gazze yardım gemilerine yapılan saldırıları protesto etti.