BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yeni haftada hava nasıl olacak?

Hafta sonunu serin ve yağmurlu bir havada geçirenler yeni haftaya nasıl bir havayla 'merhaba' diyecek? İşte yanıtı;

Abone ol

İstanbul'un her iki yakası ile Marmara, Batı Karadeniz ve Ege Bölgesi'nin iç kesimlerinde bu sabahtan itibaren kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; bu sabah saat 06.00 ile yarın 05.00 arasında Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce ve İstanbul'un Anadolu yakasında çok kuvvetli ve aşırı yağış, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Afyon, Isparta, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve İstanbul'un Avrupa yakasında kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Açıklamada, lokal su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, lokal dolu yağışı gibi muhtemel risklere karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olmaları istendi.

İŞTE BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

- Marmara'da sağanak yağış bekleniyor. Çanakkale, Balıkesir dolaylarında gökgürültülü sağanak şeklinde olması beklenen yağış, pazartesi günü sağanak şeklinde yine bölge genelinde olacak. Sıcaklık 22-23 derecelerde.

- Ege'de de İzmir, Kütahya çevreleri sağanak yağışlı. Pazartesi yağış zayıflayarak devam edecek. Rüzgar orta kuvvette esiyor.

- Akdeniz'de hava parçalı az bulutlu. Pazartesi de durum aynı. Salı günü bölgenin büyük kısmında yağış ihtimali var.

- İç Anadolu'da yağışlar var. Ankara Eskişehir dolaylarında sağanak şeklinde olacak. Pazartesi salı da bölge genelinde yağışlar sürecek.

- Karadeniz'de yağış Bolu, Sinop çevrelerinde. Pazartesi doğusunda da görülecek yağışlar salı günü bölge geneline yayılacak. Sıcaklık 3-4 derece azalıyor.

- Doğu Anadolu parçalı bulutlu. Kars çevrelerinde beklenen yağış pazartesi etki alanını biraz genişletecek.

- Güneydoğu Anadolu parçalı bulutlu. Pazartesi bulutlar ara ara yoğunlaşacak. Sıcaklık 34-35 dereceye inecek.