BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.443,52
HABER /  GÜNCEL

Dünya bu projeyi konuşuyor

Sokakta çalışan çocuklar artık evsiz kalmayacak... Ankara Büyükşehir Belediyesi onlara ev sahipliği yapıyor. Sadece bununla da kalmıyor eğitim de veriliyor.

Abone ol

...ADVERTORİAL...

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı 1994 yılında tamamlanarak hizmete açılan Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi bugün 1079 çocuğa ev sahipliği yapıyor.

Ankara sokaklarında çalışan çocukları içinde bulundukları ortamın olumsuzluklarından korumayı hedefleyen merkez, ailelerle koordineli biçimde çalışarak üyelerinin iyi bir eğitim alması için de çaba sarf ediyor.



Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’nin tüm dünyada örneğine az rastlandığını söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilk amacın çocuklara iyi bir eğitim vermek olduğunu belirtti. Çocukların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için de çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Gökçek, “Çocuklar merkezimizde birden çok etkinliği bir arada yürütebiliyor. Müzik ve resim gibi sanatsal alanlarda çalışma yapabildikleri gibi sportif faaliyetlerden de yararlanabiliyorlar” dedi.



Merkezi, çocukların her türlü sosyal, kültürel ve bedensel faaliyetleri yürütebilecekleri bir tesis halene getirdiklerini de sözlerine ekleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek sözlerini şöyle sürdürdü; “Merkeze üye çocuklar güreş, futbol, masatenisi ve tekvando başta olmak üzere birçok sportif faaliyete katılabiliyorlar.

Müzik, tiyatro, resim ve halk oyunları gibi kültürel faaliyetler de uzman öğretmenlerce yürütülüyor. Eğitsel faaliyetlerimizin arasında ise bilgisayar, İngilizce ve diksiyon gibi bölümler bulunuyor. Kamp ve gezilere katılabilme imkânları var. Mini golf, langırt ve air hokey gibi oyunları da eğitimcilerimizin eşliğinde oynayabiliyorlar.

DÜNYAYA ÖRNEK BİR PROJE



Başkent Ankara’yı ziyaret eden yabancı konukların da takdirini toplayan merkezin dünyada örneği oldukça az. Benzer sorunu olan ülkelerde örnek bir proje olarak gösterilen merkezde üye çocuklar yeteneklerine göre uzmanlar tarafından çeşitli mesleklere de yönlendiriliyor.

Merkez bünyesinde çeşitli ulusal ve uluslararası müsabakalarda birincilik ve ikincilik gibi derecelere imza atan çocuklar bulunurken yapılan çalışmalar sonucunda birçok üye üniversite eğitimi almaya hak kazandı.