BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.509,93
HABER /  GÜNCEL

Dündar Vakite misilleme yaptı

Dündar, Vakit gazetesinin yayınladığı videoya misilleme yaptı. Vakit, Arena ekibinin, rüşvet aldığını iddia etmişti.

Abone ol

Uğur Dündar ile Vakit arasındaki kavga büyüyor. Vakit'in Dündar ailesine ilişkin gündeme getirdiği iddiaların ardından bu kez de Arena ekibinin rüşvet aldığını söyleyen bir görüntü kaydını gündeme getirdi. Bu iddialara Dündar'ın cevabı geçikmedi.

Vakit yazıyor Uğur Dündar'la ilgili iddiaların peşini bırakmıyor. Ergenekon iddianamesindeki iddiaları sayfalarına taşıyan Vakit, bu kez de Uğur Dündar'ın ekibinin rüşvet istediği iddialarını gündeme taşıdı.

DÜNDAR'IN CEVABI AĞIR OLDU

Vakit'in internet sitesinde yayınlanan bu iddialara Dündar'ın cevabı geçikmedi. Konuyu bildiklerini ve bu konuda taraflara da "görüşmenin yalan olduğunu" itiraf ettirdiklerini söyleyen Dündar, iddiaları komik buldu.

İşte Dündar'ın cevabı;

Biz ARENA ekibi olarak 2004 yılında bu dosyayı yeniden açtık ve “asrın yağması” adı altında ekranlara getirdik.

Yağmayı anlatan 6 program yaptık. Programlarımıza kasetlerimiz bile seyredilmeden mahkemece yayın yasağı kondu. Ama biz yılmadık ve uzun bir hukuk mücadelesi vererek, haberlerimizi ekrana getirmeyi başardık. “Asrın yağması”nı anlatan programlarımız hem Kanal-D’de hem de CNN Türk”te haftalarca yayınlandı. Araştırmamızı yaparken gördük ki, jandarma soruşturması sırasında yağmacılar, bizim de adımızı kullanmışlar, çevreye güç gösterisi yaparken “Uğur Dündar’a da buradan iki blokluk yer verdik!” demişler. Biz bunun üzerine adımızı kullanan kişileri bulduk ve kamera önünde bu iftirayı niçin attıklarını sorduk… Hık mık ettiler, söylenenlerin doğru olmadığını, bırakın arsa vermeyi, benimle hiç karşılaşmadıklarını ve bunun bir iftira olduğunu itiraf ettiler. Ama ben bununla da yetinmedim Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın da bulunduğu bir ortamda, “asrın yağması”nın korkunç boyutlarını onlara anlatarak bu konunun üzerine mutlaka gidilmesi gerektiğini söyledim. Ama yeniden bir soruşturma başlatılmadı.

Habervaktim'de yayınlanan video görüntülerine göre emekli İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Zeki Bingöl, dönemin bakanı Saadettin Tantan'ın adamlarından Soysal Algan ile görüşüyor.

GİZLİ GÖRÜŞME KAYDEDİLMİŞ!

Yer, soruşturmanın yürütüldüğü dönemde Beylikdüzü'nde bir mekan. Kurulan gizli sistemle gelen herkes kameraya alınıyor. Kayıtlarda Uğur Dündar ile Zeki Bingöl arasındaki yakınlık dikkat çekiyor.

İşte o görüşmede konuşulanlar;

Zeki Bingöl: Şimdi bunlar 11-11 pay ediyorlar. Ve şu kooperatifleri kurduruyorlar. Bunlar yasal düzenleme yapacaklar. Görünüş bu ama geliyor bunlar, buradan parayı Yakup alıyor. Öbürü satarsa Orhan alıyor. Anlatabildim mi?

Soysal Algan: Hımm…

Zeki Bingöl: Daha sonra Arena geliyor, tespit ediyor, filme alıyor burayı. Yayınlıyor. ‘Ne yapacaz' diyorlar. ‘Buradan iki blok yer vereceksiniz' diyorlar.

Soysal Algan: Arena Ekibi geliyor. Uğur Dündar geliyor…

Zeki Bingöl: Tabii tabii Uğur Dündar geliyor, ‘İki blok yer vereceksiniz buradan' diyor.

Soysal Algan: Uğur Dündar mı alıyor bunları?

Zeki Bingöl: Tabii tabii…