BIST 10.741
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.528,46
HABER /  GÜNCEL

Dubai depremi rubleyi vurdu

Dubai'nin 59 milyar dolarlık borcuna altı aylık erteleme talep etmesi, mali piyasaları 2. kez dalgalandrdı.

Abone ol

Körfez'in petrol zengini Abu Dabi'nin yardım açıklaması krizin büyümesini engellerken, ruble de birkaç gün içinde rekor düşüş yaşadı. Merkez Bankası, rublenin ani düşüşünü önlemek için dolar satışına başladı.

UniCredit uzmanlarından Vladimir Osakovski The Moscow Times'a yaptığı açıklamada, "Dubai'nin yatırımcı şirketlerinin borçların ödenmesi ile ilgili sorunları devam ederse, küresel anlamda dramatik bazı sonuçlar görebiliriz." ifadelerini kullandı. Osakovski'ye göre bu durum devam ederse, Rusya'nın 2010 yılında toparlanma hayali de sona erebilir.

Dolar bazlı RTS indeksi sadece Cuma günü yüzde 5 değer kaybederken, ruble de dolar-Euro sepetinde 36,57 puana kadar geriledi. Eylül ayından bu yana en yüksek seviyeye çıkan dolar 29,32 rubleden işlem görüyor. Uzmanlar rublenin nasıl bir seyir izleyeceği ile ilgili herhangi bir tahminde bulunmak istemiyorlar.

Fransa'da temaslarda bulunan Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Dubai örneğinin dünyanın küresel krizden çıkışının kolay olmayacağını gösterdiğini söyledi.