BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,54
HABER /  GÜNCEL

Duayenlere ödül yağdı

TGC düzenlenen ''Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri'' sahiplerini buldu

Abone ol

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce (TGC) düzenlenen ''Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri'' sahiplerini buldu.

TGC Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde, rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan TGC Başkanı Orhan Erinç adına konuşan gazeteci-yazar Eray Canberk, okuru olduğunu belirttiği Burhan Felek'e ilişkin anılarını anlattı. Törende daha sonra, Erinç başkanlığında, TGC Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto, TGC Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Atay, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Ümit Kanoğlu, fotoğraf sanatçısı Ara Güler, gazeteci-yazarlar Erol Türegün, Nurhan Aydın, Hıfzı Topuz ve Abdülkadir Yücelman'dan oluşan Seçici Kurul'un değerlendirmesinde ödüle değer bulunanlara ödülleri sunuldu.

Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri, meslekte 50 yılı aşkın süredir hizmet veren Kahraman Bapçum, Cafer Zorlu, Hakkı Devrim, Ali Abalı, Tarık Dursun K, Hayati Asılyazıcı, Yılmaz Şipal, Tanju Cılızoğlu, Erol Kaner ve Doğan Katırcıoğlu'na verildi. Rahatsız olduğu için törene katılamayan Tarık Dursun K'nın ödülünü alan oğlu Muzaffer Kakınç duygulu anlar yaşadı.

Ödül alanlardan Türk Kalp Vakfı Basın Danışmanı Erol Kaner'e ödülü Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın tarafından sunuldu. Törene, Burhan Felek'in yeğeni Okşan Atasoy, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, TGS Genel Başkanı Ercan Sadık İpekçi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

İlk kez 1983 yılında verilen Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri için 70 yaşından gün alan adayların 50 yılı aşkın süreyle basına hizmet vermiş ve bu hizmetlerini sürdürüyor olmaları şartı aranıyor. Bu yıl ölümünün 25'inci yılında anılacak olan Türk basınının önde gelen kalemlerinden Burhan Felek, 26 yıl süreyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yapmıştı.