BIST 10.295
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.401,57
HABER /  POLİTİKA

DTPnin barajı aşma stratejisi

DTP seçim stratejisini belirledi... Toplantı iki gün sürdü. Peki DTP seçim sürecinde hangi yolu izleyecek..?

Abone ol

DTP 22 Temmuz'da yapılacak seçime yüzde 10'luk seçim barajını aşabilmek için bağımsız adaylarla girilmesi konusunda karara vardı.
     
TOPLANTI İKİ GÜN SÜRDÜ
DTP 22 Temmuz’da yapılacak erken genel seçimlere bağımsız adaylarla girme kararı aldı. Seçimlerde DTP’li belediye başkanları aday olmazken, öncelikle eski DEP milletvekilerinin aday gösterileceği belirtildi. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, diğer partilerle seçim ittifakı yapılması konusunun da PM toplantısında kararlaştırılacağını belirterek, aday çokluğu nedeniyle, aday gösterilmeyecek olanların küsmemesi ve darılmamasını istedi.
     
ÖNCELİK ESKİ DEP MİLLETVEKİLLERİNE
Toplantının kapanış konuşmasını yapan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, aday çokluğu yaşanacağı için her başvuranın aday gösterilemeyeceğini, bu nedenle partide küskünlük ve dargınlığın olmaması gerektiğini söyledi. Gazetecilerle konuşan Türk, parti olarak DTP’li belediye başkanlarının aday olmaması yönünde bir prensip kararı aldıklarını ve bu nedenle başkanların aday olmayacağını söyledi. Türk, diğer Kürt partileriyle ittifak yapılıp yapılmayacağına da parti meclisi toplantısında karar verileceğini kaydetti. Toplantıda, özellikle DEP eski Milletvekilleri Layla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan ve Selim Sadak’ın aday gösterilmesi kesinlik kazanırken, bunların siyasi yasakları ile ilgili bir sorun çıkması halinde, Yüksek Seçim Kurulu’na başvurulacağı belertildi.
     
40 İLDEN 37 MİLLETVEKİLİ HEDEFLENİYOR
Diyarbakır’da 2 gündür seçim stratejisini belirlemeye çalışan DTP, hazırladığı seçim raporunda 40 ilde bağımsız adaylarla 37 milletvekili çıkarmayı hedefliyor. DTP, daha önceki seçimlerde yüksek oranda oy aldığı illerde bu beklenti içine girdi.
     
Öte yandan toplantıda terör örgütü PKK’nın tek taraflı aldığı saldırıları durdurma kararını 18 Mayıs’ta son erdireceği gözününde bulundurularak, saldırıların kalıcı olması için çalışma yapılması da tartışıldı.