BIST 10.628
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.430,69
HABER /  POLİTİKA

DTPli Tuncel İsveçte konuştu

DTP'li Sabahat Tuncel, İsveç Parlamentosu'nda düzenlenen seminerde konuştu...

Abone ol

DTP Milletvekili Sebahat Tuncel, İsveç Parlamentosu'nda Türkiye'yi Destekleme Komitesi tarafından düzenlenen "Türkiye'de İnsan Hakları ve Demokratik Gelişme" seminerde konuştu...

Seminere DTP İstanbul Milletvekili Tuncel, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, İsveçli parlamenterler ve dinleyiciler katıldı.

Tuncel, "Benim hakkımda da mahkemeye zorla götürülme kararı alındı. Biz daha önce ifade vermeyeceğimizi söyledik. Ayrımcı politikasını reddediyoruz" diye konuştu.

DTP;nin çözümden yana bir taraf olduğunu ifade eden Tuncel, "Çözüm görüşmelerinde PKK ve Öcalan'ın devre dışı bırakılamayacağını" öne sürdü. Tuncel, "Örgütü ikna edeceksiniz ve Öcalan da bu örgütün lideridir. Aksi takdirde kalıcı bir çözüm olmaz. DTP bu görüşmelerde bir yere kadar yol alabilir ama DTP eşittir PKK değildir" dedi.

Tuncel, "Pakette ne olduğunu bilmediğimiz halde hükümetin girişimini destekledik. Ama şimdi ne olduğunu bilmek istiyoruz. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın açıklamalarına göre, pakette anayasa değişikliği, operasyonların durması, ana dilde eğitim ve af konularında bir çalışma bulunmuyor. Pakette olanlar, değişen köy isimlerinin geri verilmesi, yaşayan diller enstitüsünün açılması ve Kürtçe yayın yapacak özel televizyonların kurulmasına izin verilmesi. Biz bu önerilerin Türkiye'de Kürt sorununu çözmeyeceğini söylüyoruz" diye konuştu.