BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,90
ALTIN 2.430,90
HABER /  POLİTİKA

DTPli başkan tutuklandı

DTP Besni İlçe Başkanı Şevket Korkmaz tutuklandı.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, üzerinde yasa dışı yayın bulunan DTP Besni İlçe Başkanı Şevket Korkmaz'ı gözaltına aldı. Korkmaz'ın verdiği bilgi doğrultusunda genişletilen operasyon kapsamında DTP Adıyaman İl Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı ve Gölbaşı İlçe Başkanlığı'nda da arama yapıldı.

Adıyaman İl Başkanlığı'nda 58, Besni İlçe Başkanlığı'nda 23 ve Gölbaşı İlçe Başkanlığı'na ait binalarda 2 yasa dışı yayın bulunması üzerine İl Başkanı Molla Şahin, Merkez İlçe Başkanı Ali Gözübüyük ve Gölbaşı İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyesi İbrahim Karaçalı, gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Şahin, Gözübüyük, Korkmaz ve Karaçalı "terör örgütünü övmek" ve "yasak yayın bulundurmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan Şevket Korkmaz tutuklandı. Diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.