BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.436,05
HABER /  GÜNCEL

Mavi tur teknesi battı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 26 metre uzunluğundaki bir mavi tur teknesi battı.

Abone ol

Sahibinin yabancı uyruklu olduğu iddia edilen teknenin haczedildiği ve yed-i emin olarak bırakıldığı öğrenildi. Tabanında oluşan çatlak nedeniyle su aldığı tahmin edilen tekne özel bir limanda demirli olarak bekliyordu. Vinçler yardımıyla tamamen batmaktan kurtarılan teknede kimse bulunmazken, batan tekneden en fazla zararı balıklar gördü.

Edinilen bilgiye göre, My Manita isimli 26 metre uzunluğa sahip tekne Ece Saray Marina'da demirlenmişti. Öğle saatlerinde su aldığı tespit edilen mavi tur teknesi limandan çıkarılarak Fethiye iskelesine taşındı. Taşıma sırasında geminin alt kısmındaki çatlak büyüdü ve tekne tamamen sular altında kaldı.

Bir müddet sonra teknenin büyük bir bölümü denize gömüldü. Dalgıçlar yardımıyla olay yerine gelen vinçlerle havada tutularak tamamen batmaktan kurtarılan teknenin ismi açıklanmayan yabancı uyruklu bir kişiye ait olduğu öğrenildi. İtfaiye ekiplerince 1 saat süren çalışma sonrasında içerisinde suyu boşaltılan teknenin marinaya açılan dava kapsamında yed-i emin olarak bırakıldığı öğrenildi.

Batan tekneyle birlikte çok sayıda balık telef oldu. Teknenin içine giren balıklar teknenin vinçlerle havada askıya alınması sonrasında kaçamadılar. Teknenin üzerinde toplanan çok sayıda balık, teknenin denizden ayrılmasıyla birlikte telef oldu.