BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.424,15
HABER /  POLİTİKA

DTPden Güle sitem

Çok dilli belediyecilik kararı nedeniyle görevden alınan başkan ve DTP'liler, Gül'e sitemli.

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi Genel Başkan Yardımcıları Nurettin Demirtaş, Selma Irmak ve DTP Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak, çok dilli belediyecilik kararı aldığı gerekçesiyle Danıştay tarafından görevden alınan ve yapılacak seçimde yeniden Sur Belediye Başkanlığı'na aday olmaya hazırlanan Abdullah Demirbaş'ı ziyaret ettiler.

Nurettin Demirtaş,Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Parlamentosu Konseyi Meclisi’nde Kürtçenin kullanımına yönelik Türkiye'de hiçbir yasal engelin olmadığını söylemektedir. Belediye hizmetlerinde çok dilli belediyecilik kararı alan Sur Belediye Başkanını görevden alan yasalar acaba hangi ülkenin yasalarıdır? Bunu sormak isterim. Sayın Gül ve Erdoğan ağızbirliği yapmış gibi dış ülkelere yaptıkları ziyarette ‘Türkiye'de Kürtçenin kullanımına dair hiçbir yasal engel yoktur’ diyorlar. O zaman neden Kürtçe ile ilgili karar alan belediye başkanları görevden alınıyor, birçok belediyemize de soruşturma açılıyor'' diye konuştu.
Görevden alınan eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, “Çok dilli hizmet kararı aldığımız için bizi görevden alan zihniyetin Türkiye'nin demokratikleşmesine hiçbir katkısı yoktur. Eğer gerçekten Sayın Abdullah Gül'ün dediği gibi Kürtçenin kullanımına yönelik ciddi yasal engeller yoksa neden biz görevden alındık'' dedi.