BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.402,85
HABER /  POLİTİKA

DTPden geleceklerle ilgili açıklama

Avrupa'daki PKK grubunun da 3 gün içinde Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. DTP'den ise açıklama var...

Abone ol

İstanbul il Başkanlığı, Avrupa'dan gelecek PKK'lı grubu karşılamak için hazırlıklara başladıklarını açıkladı. Partiden yapılan açıklamada, "Avrupa'daki PKK'lıları da aynı görkemle karşılayacağız" denildi.


Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul Eş Başkanları Mustafa Avcı ve Hevali Mengi, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle birlikte Makine Mühendisleri Odası'nda basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan Hevali Mengi, “Mahmur'dan Kandil'den sonra şimdi de Avrupa'dan Kürt meselesini demokratik çözümü ve barış talebiyle gelecek olan Kürt halkının temsilcilerini Türkiye'ye girişlerinde Barış ve Demokratik Çözüm Platformu olarak karşılayacağız" dedi.

Eş Başkan Mustafa Avcı da, "Silopi halkı gibi biz de Avrupa'dan gelecekleri görkemli bir biçimde karşılayacağız. Halkla buluşturana kadarda oradan ayrılmayacağız" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Avcı, Avrupa'dan gelmesi beklenen PKK'lıların geliş tarihini kendilerinin de bilmediklerini ancak iki gün öncesinden haberdar olacaklarını belirtti.