BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

DTP irtibat bürosuna molotof

Şanlıurfa'da, Demokratik Toplum Partisi (DTP) irtibat bürosuna kimliği belirsiz iki kişi tarafından molotof kokteyli atıldı.

Abone ol

Camları kırılan ve bazı eşyaları yanan irtibat bürosunda maddi hasar oluşurken, polis saldırının ardından kayıplara karışan iki şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Veysel Karani Mahallesi Şah sokakta bulunan DTP'nin irtibat bürosuna gece saat 23.30 sıralarında molotof kokteyli atıldı.

Camların kırılması ile evlerinin balkonunda oturanlar, irtibat bürosunda çıkan yangını polis ve itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye görevlileri kısa sürede yangını söndürürken, polisler de bölgede inceleme başlattı.

Bazı görgü tanıkları, yüzlerini poşu ile gizleyen genç yaştaki iki kişinin, molotof kokteyli şişelerini DTP'nin irtibat bürosuna attıktan sonra caddeden koşarak uzaklaştığını söyledi.

Görgü tanıklarının verdikleri eşkal doğrultusunda, kent genelinde araştırma başlatılırken, DTP İl Başkanı İbrahim Ayhan, DTP Merkez İlçe Başkanı Mithat Karadağ ile çok sayıda partili de olay yerine geldi.

İl Başkanı: ''Provokasyon''

Camları kırılan ve çıkan yangında bazı sandalyeleri yanan irtibat bürosunda gazetecilere açıklama yapan DTP İl Başkanı İbrahim Ayhan, olayın provakasyon olduğunu belirterek, "Şu anda biz de arkadaşlarımızla inceleme yapıyoruz. Detaylı açıklamayı sonra yapacağız. Ama bu asla kabul edilecek bir şey değildir, provakasyondur. Ama nereden gelmiş, nasıl olmuş bu konudaki görüşlerimizi, güvenlik güçlerinden alacağımız bilgilerin ardından detaylı şekilde açıklayacağız" dedi.

Merkez İlçe Başkanı Mithat Karadağ ise, Şanlıurfa'da bugüne kadar böyle bir olay yaşanmadığını belirterek, "Çok üzüldük. Anlaşılan birileri bu barış ortamını germek için böyle bir provakasyon yapıyor. Bizim kimseyle kavgamız olmamış ve bundan sonra da olmayacaktır. Birileri bu barış ortamını provake etmek için bu gibi şeylere başvuruyor. Biz bunu bu şekilde yorumluyoruz. Bu barış ortamını bozan taraf biz olmayacağız" diye konuştu.

Yaşananların ardından polis kent genelinde başlattığı uygulama ile eşkali belirlenen 2 saldırganı yakalamaya çalışıyor.