BIST 10.007
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.435,58
HABER /  POLİTİKA

DTP de DAĞA çıkıyor

AK Parti, dağdan indirme planları yaparken, DTP dağa çıkma kararı aldı.

Abone ol

DTP Eşbaşkan Yardımcısı Kamuran Yüksek, 'demokratik çözüm' geliştirmek amacıyla kadın, erkek, yaşlı, genç kimliği ne olursa olsun onbinlerce kişiyle birlikte operasyon alanlarına yürüyeceklerini söyledi.

DEMOKRATİK EYLEMSELLİK(!)

DTP, il başkanları, parti Meclisi, belediye başkanları ve son olarak milletvekilleri ile yaptığı toplantı sonrası sürece karşı bir dizi eylem programı çıkardı. Tıkanan sürecin önünü açmak amacıyla bir eylemsellik süreci başlattıklarını ifade eden Yüksek, 'Dayatılan çözümsüzlük ve imha-inkâra karşı 'Artık Yeter' diyerek, demokratik çözümü esas alan demokratik eylemsellik hareketi başlattık. Eylem hattımız bir program çerçevesinde çözümden yana olan herkesin ve herkesimin katılabileceği biçimde olacaktır' dedi.

OPERASYON YAPILAN DAĞLARA YÜRÜYÜŞ

Her ilden binlerce insanın operasyon alanlarına doğru akan kanı durdurmak için yürüyeceğini ifade eden Yüksek, bu yürüyüşü çocukları dağda olan, savaşta acı çekmiş ailelerin talebi üzerine gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bir ay içinde gerçekleştirecekleri eylemsellik sürecinde örgütlenme ve eylemsellik sürecinde kesinti yapmayacaklarını belirten Yüksek, şunları ifade etti: 'Çocukları gerillada bulunan, savaştan mağdur olan ailelerin talepleri üzerine bunu geliştiriyoruz. Her ailenin böylesi bir talebi var; bu savaşı durdurun diyorlar. Çocuklarımız için göğsümüzü siper ederiz diyen anneler var. Biz de bu ailelerin, annelerin talepleri bu eylemde yanlarında olmayı kendimize görev biliyoruz' dedi.