BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  GÜNCEL

DTK'dan flaş Nevruz çağrısı katılın!

Demokratik Toplum Kongresi-DTK, Nevruz öncesi açıklama yayınladı. Operasyon bölgelerine getirilen Nevruz kutlaması yasağının eleştirildiği DTK açıklamasında, vatandaşlara 'gösterilere katılın' çağrısı yapıldı.

Abone ol

Demokratik Toplum Kongresi-DTK, yaklaşan Nevruz öncesi 'Halklarımıza çağrımızdır' başlıklı bir açıklama yayınladı.

"Kürdistan ve Türkiye demokrasi güçleri ve esas olarak da halkları   yakın tarihimizin en kaotik darbe sürecini yaşamaktadır" cümlesiyle başlayan açıklamada, hendek operasyonları ve Nevruz yasakları eleştirildi.

DTK'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"...

Bütün demokrasi güçleri ve muhalif kesimler AKP hükümeti ve devletin her türlü anti-demokratik baskıları ve saldırılarıyla nefes alamaz, düşünemez ve konuşamaz  bir duruma getirilmek istenmektedir. Kürt sorununun çözümü amacıyla başlatılan süreç sonlandırılmış, yeni ve daha kapsamlı bir savaş konsepti  ile Kürt halkına ve şehirlerine yönelik  saldırılar  büyük katliamlarla sürdürülmektedir.

Onbinlerce asker ve polisin Kürt kentlerine yönelik kuşatmaları  aylardır derinleştirilerek ve genişletilerek sürdürülmekte, bu saldırılar sonucunda bini aşan  sivil insanımız katledilmiş,  binlercesi ağır yaralanmış, yüzbinlerce Kürt yaşadığı yeri terk ederek  göç etmeye zorlanmıştır.

Tam da böylesi bir zamanda tüm halklarımızın,  AKP hükümetinin  ve Saray’ın bütün baskılarına ve sindirme girişimlerine rağmen Türkiye’nin değişik İl ve İlçelerinde gerçekleştirmek istedikleri Newroz etkinlikleri haksız,hukuksuz ve meşruiyeti olmayan  yasakçı  zihniyet nedeniyle engellenmek, yasaklanmak istenmektedir.

NEVRUZ ETKİNLİKLERİNİ YASAKLARLA ENGELEMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR

80 ve 90’lı yıllarda da bu yasakçı faşist  zihniyet  toplumsal muhalefet ve direnişin önüne geçmek amacıyla  aynı yöntemlere başvurmuş, ancak , halklarımızın ve demokrasi güçlerinin birlik, kardeşlik ve demokrasi mücadelesini engelleyememiştir. Bugün çok daha güçlü bir bilinçe, iradeye ve örgütlü güce sahip olan başta Kürt halkı olmak üzere, tüm demokrasi güçlerinin “DİRENEREK KAZANACAĞIZ” şiarıyla gerçekleştirecekleri Newroz etkinliklerini  yasaklarla engellemek  mümkün değildir.

Newroz, halkımızın  direnişinin ve yeni yaşamı örgütleme ve geliştirme iradesinin en  yüksek noktada yaşandığı  tarihi bir gündür. Başta Kürt halkı olmak  üzere  Tüm Türkiye ve Kürdistan halkları ve demokrasi güçleri  Newroz’un bu tarihi özelliği ve önemini en üst düzeyde bilince çıkararak Yasakçı zihniyeti aşacak ve  Newroz’u  her zaman olduğu gibi en görkemli  bir direniş ruhu ile karşılayacak ve yaşayacaktır.

Saray’ın ve AKP hükümetinin meşruiyeti olmayan bu yasakçı zihniyetini ve anti-demokratik uygulamalarını  ve baskılarını  kınıyor, halkımızı bu yasakçı zihniyeti aşarak Newroz  etkinliklerine yaşadığı her yerde  en görkemli bir şekilde direniş ruhu ile katılmaya çağırıyoruz.