BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

DSP'li Türker'den Erdoğan'a çağrı

Türker, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı duymaya davet ettiklerini'' bildirdi.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı duymaya davet ettiklerini'' bildirdi.

Masum Türker, yaptığı yazılı açıklamada, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın köşe yazarlarını gazete sahiplerine şikayet ederek adeta onları iktidarın istemediği şeyleri yazmaları durumunda kapı önüne koymasını istediğini'' öne sürdü.

Türker, ''Başbakan, 'Gazete patronları köşe yazarlarına müdahale edebilir' yaklaşımı ile demokrasinin olmazsa olmaz gücü basını da sindirmek istemektedir. Anayasamıza göre basın hürdür, engellenemez. Başbakan bu tutumuyla, basın özgürlüğünü de hiçe saymaktadır'' görüşüne yer verdi.

Erdoğan'ın, üçlü zirve toplantısından sonra bu açıklamayı yapmasının ilginç olduğunu iddia eden Türker, ''Başbakan Erdoğan'ın, yazarların yazıp çizdiklerini medya patronlarının bilgisi dahilinde varsaymasının da ilginç olduğunu'' savunarak, şunları ifade etti:

''Başbakan bu düşünceye nasıl varmıştır? Ama herhalde bu konuda bir bildiği vardır. Eğer böyle ise, bu konuda bilgisi var ise, 'Türkiye'de olup biten her şey benim bilgim dahilinde gerçekleşiyor. İstersem ben bunları durdurabilirim' mi demek istiyor?''