BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

DSP, MHP ve DP'den Evet'çi 5 başkan

Referandum tarihi yaklaştıkça siyasi partiler daha da haraketleniyor. Hayır'cı üç partiden Evet'çi üç başkan daha çıktı.

Abone ol

Samsun'da 2 MHP'li, 1 DSP'li, Hatay ve Adıyaman'da 2 DP'li belde Belediye Başkanı referandumda "evet" diyecek.

Samsun'da Terme ilçesine bağlı Bazlamaç beldesinin MHP'li Belediye Başkanı Mehmet Devranlı, Bafra ilçesine bağlı Çetinkaya beldesinin MHP'li Belediye Başkanı Hadi Sezer ile Çarşamba ilçesine bağlı Dikbıyık beldesinin DSP'li Belediye Başkanı Kemal Ayan, daha şeffaf bir anayasa için ''evet'' dediklerini belirtti.

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesinin DP'li Belediye Başkanı M. Faruk Fansa, DP'nin kendi misyonundan uzaklaştığını belirterek referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıkladı.

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesinin Demokrat Parti'li Belediye Başkanı Hasan İncesoy referandumda 'evet' oyu kullanacağını belirterek partisinden istifa etti.

DENİZLİ KARIŞTI

Denizli'de de MHP'li Belediye Meclisi Üyesi Selma Erkan, değişiklik paketine 12 Eylül döneminde mağdur olan ülkücüler adına"evet" oyu vereceğini açıkladı. Erkan'ın bu açıklaması üzerine MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, Selma Erkan'ı partiden ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiklerini söyledi. Sivas'ta 56, Elazığ'da ise 50 sivil toplum kuruluşu 12 eylül'de yapılacak referandumda"evet"diyeceklerini açıkladı.