BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Pakistan için küpelerini bağışladılar

Sel sonrası büyük bir insanlık dramının yaşandığı Pakistan için başlatılan yardım kampanyasına Türkiye'den ilgi büyük oldu.

Abone ol

Pakistan'da son 20 günde 2 binden fazla kişinin ölümüne, 20 milyondan fazla kişinin evlerini terk etmesine yol açan sel felaketi sonrası kardeş ülkenin vatandaşlarına yardım etmek için Türkiye'nin dört bir yanında başlatılan yardım kampanyaları sürüyor.

Tokat'ın Reşadiye ilçesi Bozcalı beldesi Gerdengeç mahallesinde, cami imamı Duran Arslan'ın minareden Pakistan için yardım toplanacağı anonsunu yapması üzerine vatandaşlar yardımlarını camiye gelerek, imama iletti.

Yardım anonsunu duyan Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencileri 15 yaşındaki Şeyda Yalçın ile arkadaşı Sevinç Kaya da paraları olmadığı için altın küpelerini bağışlamaya karar verdi. Kulaklarındaki küpeleri çıkarak cami imamına veren kızların bu davranışı imam Arslan ile cemaati duygulandırdı.

Paraları olmadığı için kampanyaya böyle destek vermek istediklerini belirten Yalçın ve Kaya, Pakistan'ın Kurtuluş Savaşı'nda Türklerin yanında olduğunu bildiklerini ve bunu unutmanın mümkün olmadığını söylediler. Bu zor dönemlerinde de kardeş ülke Pakistan'a destek olmanın insanlık görevi olduğunu vurgulayan kız öğrenciler, Pakistan halkı için dua etti.

Cami imamı Arslan, mahallede yaptığı yardım anonsunun ardından 520 lira toplandığını, 50 yaşındaki Yayla Yalçın ile 55 yaşındaki Deste Kaplan adlı iki hanımının da parmaklarındaki nikah yüzüklerini yardım kampanyasına bağışladıklarını bildirdi.

Mahallenin 20 haneli, yaklaşık 100 nüfuslu olduğunu belirten Arslan, ''Pakistanlı kardeşlerimize yardım için bu kadar candan davranış gösterilmesi bizleri çok duygulandırdı. Yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum'' dedi. Bu arada imam Arslan'ın eşi Çiğdem Arslan da kampanyaya destek amacıyla eşine bir cumhuriyet altını teslim etti.