BIST 9.607
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.473,87
HABER /  POLİTİKA

DSP liderinden çarpıcı ABD iddiası

Enerji Bakanı Yıldız'ın bindiği uçağın Irak semalarından geri çevrilmesinin yankıları sürüyor.

Abone ol

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın Irak'a inmesi beklenirken uçağının geri dönmesini sağlayan kararın ABD tarafından verildiği iddia etti.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin eski il başkanı Hüseyin Alpay tarafından çıkarılan Arayış Gazetesi'nin açılış programı için Tokat'a geldi. Buradaki açılışın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Türker, dün Silivri'de yaşanan olayları değerlendirdi. Ergenekon davasının Türkiye'de bir süreçle hesaplaşma olduğunu söyleyen Türker, şöyle konuştu:

"Aslında bu hesaplaşma bir biriyle ilişkisi olmayan, asla bir arada olması düşünemeyen, hatta birbirine karışık olan geçmişteki bütün unsurlar getirilip bir aile tablo inşa edilmek isteniyor. Bu oluşum anında haksız bir şekilde suçlu olmayan, ülkeye onurla hizmet etmiş olan insanlarında dahil edilmiş olması Ergenekon'nun, Türkiye'de hakikaten olayların perde arkasını arayabilecek niteliğini kaybetmesine neden olmuştur. Bu yönle ile baktığın zaman Ergenekon davasının karar aşamasına gelinirken yeniden en az bir yıl kadar uzatılmasına neden olabilecek davaların birleştirilmesi anlaşılır gibi değil. Çünkü birleştirilen bu davaların ortaya çıkması yeni değil. Yada biliniyorsa bugüne kadar neden birleştirilip yapılmadı. Ergenekon'da bende 1.5 saat ifade verdim. O ifademde orada bulunan arkadaşların suçsuz olduklarını suçlu aranacaksa 2001 yılında başlayıp Türkiye'yi krize götüren 2002 yılında bir sivil darbeyle 57'inci hükümetin değişmesine neden olan unsurların araştırılması gerektiğini söyledim."

'UÇAĞI ABD DÖNDÜRDÜ'

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın uçakla Irak'a giderken Türkiye'ye geri dönmesine ABD?nin karar verdiğini söyleyen Türker şunları söyledi:

"İlk defa medyaya geçecek bir haber söylüyorum, Ergenekon bunları araştırsın. Enerji bakanının uçağının geri dönmesini sağlayan karar ABD tarafından verilmiştir. ABD o süreç içerisinde Maliki ile şu anda bir yakınlaşma içine girmiştir. Maliki'de özellikle çatışma halinde olduğu için, kendi iç çatışması olduğu için bizim burada Barzani taraftarlığımızın gelişmemesini istememiştir. Bu konu kamuoyundan saklanmıştır. Hiç bir haberde, televizyonda yoktur. O nedenledir ki bakın Türkiye için büyük bir onur meselesi yapılması gerekirken bu konuda sessiz kalınmıştır."